Dalić: Ja sam odgovoran za neuspjeh, Makeli nije slučajno poslat

Hrvatska sinoć igrala neriješeno protiv Italije - 1:1

12342 pregleda 11 komentar(a)
Dalić na sinoćnjem meču, Foto: Reuters
Dalić na sinoćnjem meču, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas u Nojrupinu da preuzima odgovornost za neuspjeh na Evropskom prvenstvu, ali da je još rano da govori o svojoj budućnosti na klupi tog nacionalnog tima.

Fudbaleri Hrvatske odigrali su sinoć neriješeno (1:1) sa Italijom, pa su grupnu fazu Evropskog prvenstva završili sa dva osvojena boda i za plasman u osminu finala ostaje im samo nada.

"Ništa me neće pokolebati u životu, znam svoj put, radim pošteno i časno. Preuzimam odgovornost za ovaj neuspjeh, ja sam selektor koji sa saradnicima biram igrače, određujem taktiku, odgovornost je samo moja", rekao je Dalić, prenosi klub.

"Neću tražiti alibi, sve sam ja radio sa svojim stručnim štabom. Nakon brojnih uspjeha, stigao je i neuspjeh, kako sam znao da se nosim sa uspjehom, tako ću znati da se nosim i sa neuspjehom. Nije vreme da govorim što ću i kako ću sa reprezentacijom", dodao je Dalić.

Dalić se osvrnuo i na suđenje arbitra Danija Mekelija.

"Nije on kriv, imali smo sve u svojim rukama. Protiv Albanije smo primili gol u 95. minutu, protiv Italije u 98. minutu. Umjesto šest, imamo dva boda", rekao je Dalić.

"Ali, nije on slučajno poslat. Kulminacija je bilo tih osam minuta nadoknade. Ne mogu se oteti utisku da je to tako. Bilo je šest izmjena, dakle tri minuta, plus VAR provjera, maksimalno četiri minuta, a on je pokazao osam", dodao je selektor Hrvatske.

On je istakao da je ponosan na igrače i da rezultat iz Njemačke nije smak svijeta.

"Govorim ono što mi je na srcu, žao mi je što nismo uspjeli, razočaran sam i tužan, ali ponosan sam na ove igrače. Ovo je samo jedan rezultat, poraz nije smak svijeta... Mogu biti ponosan na sve što smo uradili. Naravno da sam tužan, ali život ide dalje, nećemo odustati", rekao je Dalić.

Hrvatska teoretski još nije ispala, a Dalić je istakao da ne gubi nadu, ali da je svjestan da izgledi mali.

"Ne gubim vjeru ni nadu. Dva penala promašiš, dva gola primiš u nadoknadi. Mađarska postiže gol u stotom minutu. Nikoga nismo pobijedili i nismo zaslužili da prođemo, ali daj Bože da se to dogodi", rekao je Dalić.

Bonus video: