Neubjedljivi Francuzi izabrali teži put

"Trikolori" igrali 1:1 protiv otpisane Poljske i izgubili prvo mjesto u grupi F

6383 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Neubjedljivi Frasncuzi "izabrali" su teži put!

Izabranici Didijea Dešana imali su sve u svojim rukama, pobjeda protiv otpisane Poljske, jedine ekipe na Euru koja nakon dva kola nije imala ama baš nikakve šanse da se plasira dalje, donosila im je prvo mjesto u grupi i lakši put kroz nokaut fazu, ali nisu uspjeli - 1:1 u Dortmundu.

Oba gola postignuta su iz penala u drugom poluvremenu, poveli su "trikolori" golom Kilijana Mbapea u 56. minutu, izjednačili "orlovi" u 79, kada je Robert Levandovski tek iz drugog pokušaja (prvi je ponovljen, jer je golman Francuza izašao sa gol-linije) savladao Manjana.

Francuska
foto: Sofascore

Šta znači teži put za Francuze?

U osmini finala igraće sa drugim iz grupe E, a to ne mora da bude preteško - u konkurenciji su Rumunija, Belgija, Ukrajina i Slovačka.

Pravi "pakao" nastaje tek od četvrtfinala, gdje bi Francuzi išli na Porrtugal, a onda bi u polufunalu, ako prođu, mogli da se sastanu sa Njemačkom ili Španijom...

Druga polovina "kostura", od evropskih superslika, ostala bi Englezima, pod uslovom da večeras osvoje prvo mjesto u grupi, kao i Italijanima...

Francuzi su se mučili od starta, Mbape je zaigrao sa zastštitnom maskom nakon što je propustio prethodni meč sa Holanđanima, i od starta je, često i nepotrebnim solo-akcijama, lovio svoj prvi gol na evropskim prvenstvima.

Rasterećeni Poljaci bez problema su obdijali francuske napade, bili su i povremeno opasni, a "trikolori" su uspjeli konačno da zaprijete tek u finišu prvog dijela kada je dvije dobre šanse Mbapea odbranio golman Skorupski.

Mbape je prvi gol na kontinentalnim šampionatima ikada dao u 56. minutu iz penala, koji je izborio Dembele.

Činilo se tada da će Francuzi ipak ugrabiti prvo mjesto, ali se Poljaci nisu predavali, pa su nakon loše reakcije Upamekana (skrivio penal, dosuđen uz intervenciju VAR-a) stigli do 1:1.

Manjan je odbranio udarac Levandovskog sa 11 metara, ali je prerano izašao sa gol-linije, a napadač Barse nije propustio drugu priliku.

Bonus video: