Grupa C: Krah Srbije, blijeda Engleska 1. u grupi, Danska ispred Slovenije zbog boljeg učinka u kvalifikacijama

Engleska grupnu fazu završila sa pet, Danska i Slovenija sa po tri boda, dok je Srbija osvojila dva boda

17825 pregleda 8 komentar(a)
Slovenija je prvi put u osmini finala EP, Foto: Reuters
Slovenija je prvi put u osmini finala EP, Foto: Reuters

Utakmicama trećeg kola večeras je završeno takmičenje i u grupi C na Evropskom prvenstvu fudbalu - na mečevima Danska - Srbija i Engleska - Slovenija nije bilo golova, obje su završene 0:0, a nakon večerašnjih utakmica Srbija je eliminisana, dok su se ostale tri ekipe plasirale dalje.

Engleska je prva sa pet bodova, a Danska i Slovenija su potpuno izjednačene - imaju isti broj bodova (po 3), njihov meč je završen neriješeno (1:1), imali su istu gol razliku (0), identičan broj postignutih golova (po 2), isti bilans žutih kartona (6:6), pa je Danska završila na drugom mjestu zbog boljeg učinka u kvalifikacijama.

Sa druge strane Srbija je doživjela krah, bez pobjede i sa jednim postignutim golom je završila nastup na kontinentalnom šampionatu.

Ekipa Dragana Stojkovića se čitavo prvo poluvrijeme protiv Danaca branila. Stojković je u prvom dijelu izveo defanzivniju postavu, na klupi su ostali Tadić, Milinković-Savić i Vlahović, šansu je od prvog minuta dobio Samardžić, ali ta taktika nije dala rezultat.

sofa
foto: Sofascore

U drugom poluvremenu je Stojković krenuo na sve ili ništa, ali se igra Srbije nije mnogo promijenila. Ekipa je tek u 81. minutu prvi put šutirala ka golu rivala, ali je Mitrović bio neprecizan.

Pokušao je Mitrović u duelima sa defanzivcima Danske da izbori i penal, ali mu to nije uspjevalo, a najbolju šansu u finišu utakmice nije iskoristio Milinković-Savić, koji je sa 16 metara, iz dobre pozicije očajno šutirao.

Krah Srbije
Krah Srbijefoto: Reuters

Sa druge strane, nije ni Danska imala previše šansi, ali je uspjela u svojoj namjeri, a to je prolaz u osminu finala.

A ni na utakmici Engleske i Slovenije nije bilo previše interesantno. Engleska je, očekivano, imala veći posjed lopte, Slovenija se branila i na kraju uspješno odbranila i prvi put u istoriji se plasirala u nokaut fazu nekog velikog takmičenja.

sofa
foto: Sofascore

Na kraju, Engleska ni na trećem meču nije oduševila, nije to bila igra koja se traži od ekipe koja je prije početka prvenstva bila kandidat za titulu.

Albion je najbolju šansu propustio u finišu meča, kada je Oblak zaustavio Palmera, koji je večeras dobio prve minute na Euru.

Danci će u osmini finala igrati protiv Njemačke, dok Engleska i Slovenija tek treba da dobiju rivale.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: