Tadić: Veliko razočaranje, ovo je neuspjeh

Srbija završila učešće na Evropskom prvenstvu

5077 pregleda 12 komentar(a)
Tadić, Foto: Reuters
Tadić, Foto: Reuters

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je poslije eliminacije sa Evropskog prvenstva da osjeća "veliko razočaranje" što Srbija nije uspjela da izbori plasman u osminu finala.

"Veliko razočaranje. Zacrtali smo cilj da se plasiramo u nokaut fazu, ali nismo uspjeli. Razočarani smo, ali sam ponosan na ovu grupu momaka. Znam da im je svima bilo teško, ali svi su htjeli da se žrtvuju za svoju zemlju, da daju sve od sebe. Zadovoljstvo mi je što sam dio ove grupe", rekao je Tadić u izjavi za RTS.

Srbija je sinoć u Minhenu odigrala neriješeno sa Danskom (0:0), i sa dva osvojena boda završila učešće na prvenstvu kao posljednja, četvrta u grupi.

"Ovo je neuspjeh. Htjeli smo, ali nismo uspjeli da prođemo dalje. Treba uraditi analizu, vidjeti šta je nedostajalo i šta treba popraviti", dodao je on.

Tadić se zahvalio navijačima na "velikoj podršci" tokom turnira.

"Nevjerovatna podrška. Neizmjerno sam zahvalan navijačima. Rekao sam saigračima prije meča da treba da igramo za ove ljude. Znamo koliko im znači, da ih usrećimo. Dugujemo im veliku zahvalnost", rekao je Tadić.

Bonus video: