Zlatko Dalić ostaje selektor Hrvatske

"Razgovarali smo i dali smo ruke", kazao je predsjednik Saveza Marija Kustić

3735 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zlatko Dalić predvodiće Hrvatsku i nakon Evropskog prvenstva.

"Vatreni", bronzani sa Mundijala, završili su Euro na trećem mjestu grupe B i oprostili se sa kontinentalnog šampionata nakon prve faze kao najslabija trećeplasirana selekcija.

Dalić je, međutim, toliko zadužio Hrvatsku, da se ostanak na klupi praktično i nije dovodio u pitanje.

"Dalić je izbornik i ostaće izbornik hrvatske reprezentacije", kazao je predsjednik Nogometnog saveza Hrvatske Marijan Kustić za Novu TV.

"Razgovarali smo i dali smo ruke".

Kustić je komentarisao i sudbinu Luke Modrića u reprezentaciji.

"Nadam se da će biti ovdje, da će nastaviti da nosi traku u Ligi nacija i na Svjetskom prvenstvu, on će sam odlučiti. Vjerujem da će ostati i zaista bih to želio", rekao je o Modriću, koji će ovog ljeta napuniti 39 godina.

Kustić je odgovorio i na pitanje je li ispadanje u grupi na Euru neuspjeh. Hrvati su bili na korak od prolaska, ali ih je izbacio gol koji su primili od Italije u osmom minutu sudijske nadoknade vremena.

"Jeste neuspjeh. Bio nam je cilj da se kvalifikujemo na Evropsko. Potom smo rekli smo da želimo da prođemo grupu, pa poslije sve što napravimo je odličan rezultat. Nismo prošli grupu, nije to ono što smo očekivali. Šta reći, dignimo glave i brzo je Liga nacija", rekao je Kustić.

Bonus video: