Pljušte ostavke u FS Srbije: Otišli Šurbatović i Nedimović, Piksija mole da uzme manje od milion za otkaz

Selektor Srbije u ugovoru ima klauzulu da u slučaju odlaska poslije EP mora da mu bude isplaćeno milion eura

9878 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pljušte ostavke u Fudbalskom savezu Srbije nakon ranog ispadanja srpske reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

Poslije Jovana Šurbatovića, generalnog sekretara srpske kuće fudbala, ostavku je podnio i potpredsednik Branislav Nedimović, piše Sport klub.

"Orlovi" su eliminisani već poslije prve faze EP, sa samo dva osvojena boda i jednim postignutim golom grupi C, što je bilo dovoljno za posljednje mjesto.

Ista sudbina - rastanak, čeka i selektora Dragana Stojkovića Piksija, kojeg je u protekla dva dana, uz sve ostale, kritikovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Taj rastanak, međutim, neće biti tako lagan, piše Sport klub.

"Ostalo je otvoreno pitanje na koji će način biti okončana saradnja sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, koji u ugovoru ima klauzulu da u slučaju odlaska poslije EP mora da mu bude isplaćeno milion eura", navodi SK.

Isti medij piše da odranije tinja veliki sukob na relaciji Nedimović - Stojković, a sada će, kako stoje stvari, obojica istovremeno napustiti FSS.

"Pisalo se još ranije o odlasku Nedimovića iz Fudbalskog saveza Srbije, ali su tada u pitanju bili neki drugi razlozi, vezani za političke igre i prestrojavanja unutar SNS-a, stranke čiji je sada već bivši potpredsjednik FSS član. To se nije dogodilo, ali je 'rat' između Nedimovića i Stojkovića nastavljen, a potpredsjednik FSS izričito je bio protiv novog ugovora selektoru Srbije, uz navedene klauzule i dužinu trajanja".

SK je još ranije pisao da je nezahvalan zadatak da Piksija ubijedi u sporzumni raskid ugovora pripala - upravo Nedimoviću.

"Ima li originalnije ideje u danima fudbalske patnje?", pita se Sport klub.

Bonus video: