Pepe: Kristijano igra po cijelom terenu, donijeće nam puno radosti

Najstariji fudbaler Euro 2024, Portugalac Pepe, smatra da će Kristijano Ronaldo oblježiti šampionat u Njemačkoj

6498 pregleda 1 komentar(a)
Godine su za njih samo broj: Ronaldo i Pepe pokazuju vrhunsku formu, Foto: REUTERS
Godine su za njih samo broj: Ronaldo i Pepe pokazuju vrhunsku formu, Foto: REUTERS

Luka Modrić najstariji je strijelac u istoriji evropskih prvenstava, ali dvojica asova portugalske selekcije imaće šansu da "poprave" taj rekord. Ukoliko defanzivac Portugala Pepe, postigne gol - Portrugal u osmini finala Euro 2024, igra protiv Slovenije, 41-godišnji štoper će ući u istoriju.

Njemu, ali ni dvije godine mlađem Kristijanu Ronaldu, koji je takođe stariji od Modrića, nije strano da postignu pogodak. Ronaldo je imao zicer protiv Turske ali je gol poklonio Brunu Fernandešu, protiv Gruzije čak tri odlična udarca odbranio mu je Georgi Mamardašvili.

Najbolji strijelac u istoriji reprezentativnog fudbala, Kristijano Ronaldo, još je bez pogodka i prvi put u 10. učešću u takmičenju po grupama nije dao gol. Čeka se da "proradi" u plej-ofu.

"Kristijano živi za golove, to je činjenica. Ali jeste li vidjeli s koliko volje pomaže ekipi na terenu, u odbrani? To je fantastično! S 39 godina igra i trči više nego iko drugi u našoj ekipi. Dobro mu ide i biće jako dobar u završnoj fazi Evropskog prvenstva i nadam se, ili sam čak siguran, da će nam donijeti puno radosti,” rekao je Pepe.

On je rođen u februiaru, baš kao i Kristijano Ronaldo, ali je skoro dvije godine stariji. Uprkos tome, Pepe je odigrao perfektno u svakoj utakmici za Porto u prošloj sezoni.

Bonus video: