Kek: Da potvrdimo sve što smo uradili

Portugal favorit protiv Slovenije od 21 sat u Frankfurtu

4652 pregleda 2 komentar(a)
Matjaž Kek, Foto: Reuters
Matjaž Kek, Foto: Reuters

Samo jednom u istoriji su se sastali Portugal i Slovenija. Bilo je to u martu kada su Slovenci u Ljubljani slavili 2:0 u prijateljskoj utakmici - može li ta utakmica da bude najava mogućeg velikog iznenađenja u osmini finala Evropskog prvenstva?

Tim Matjaža Keka je do sada ostavio odličan utisak na Euru, pokazao je da može da se nosi s Engleskom, da uzme po bod Danskoj i Srbiji - tri remija su mu bila dovoljna za prvi plasman u nokaut fazu, a sada ga čeka ozbiljan izazov protiv jednog od favorita za trofej.

Aduti Slovenije su čvrstina i rasterećenost, jer Portugal je taj koji je već viđen kao učesnik četvrtfinala turnira u Njemačkoj.

- Ono što nam se desilo protiv Gruzije (poraz 2:0 u posljednjem kolu) pokazuje da na Euru ne postoje lake utakmice. Slovenija je tim koji poznajemo, igrali smo u martu, ali ovo sada je nešto sasvim drugo - rekao je selektor Portugalaca Roberto Martines.

SOfa
foto: Sofascore

- Slovenija je odličan defanzivni tim, s dva veoma dobra napadača i moramo da budemo spremni na zamke - dodao je Španac.

Kek je miran - zna da njegov tim najviše može da pruži kada je pritisak na protivniku.

- Znam da su mnogi bili skeptični, ali pokazali smo im koliko smo dobri. Sada želim da svoju vrijednost potvrdimo protiv jedne od najboljih selekcija na svijetu. Ovo su utakmice koje smo željeli da igramo - istakao je Kek.

Vjerovatni sastavi - Portugal (4-3-3): Košta - Kanselo, Dijaš, Pepe, Mendeš - Paljinja, Vitinja, Bruno - Leao, Ronaldo, B. Silva;

Slovenija (4-4-2): Oblak - Karničnik, Drkušić, Bijol, Balkovec - Stojanović, Elšnik, Gnezda Čerin, Mlakar - Šporar, Šeško.

Bonus video: