Dešan: Odigrali smo veliku utakmicu

"Imao sam sreće pri postignutom golu, selektor mi je rekao da unesem svoju energiju i brzinu i to sam radio", kazao je Kolo Muani, francuski igrač odluke protiv Belgije

3168 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Franuska se preko Belgije (1:0) plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva, napravivši korak više u odnosu na prethodni Euro, kada je penalima zaustavljena od Švajcarske u osmini.

"Prekrasno je, odigrali smo veliku utakmicu. Bilo je tijesno, ali smo uživali u posjedu i imali smo više prilika. Naravno, puno smo i promašivali, ali napravili smo puno dobrih stvari. Moramo da uživamo ​​u tome, to je veliko postignuće. Mi smo u četvrtfinalu, oni idu kući", kazao je selektor "trikolora" Didije Dešan.

Meč u Diseldorfu odlučen je autogolom Fertongena u 85. minutu, a najzaslužniji za pogodak je Kolo Muani, koji se izborio za poziciju i pokušao da loptu ubaci na peterac.

"Uživamo u ovome, gurali smo jako, imali smo puno pokušaja, ali smo promašivali. Imao sam sreće pri postignutom golu, selektor mi je rekao da unesem svoju energiju i brzinu i to sam radio", kazao je Kolo Muani.

Belgijanci su kalkulisali u grupi - posebno u posljednjem meču protiv Ukrajine. Zato su morali na Francusku, zato su ispali.

"Bio je to za nas vrlo osrednji turnir... Mislim da će biti vrlo tiha svlačionica, puna razočaranja", kazao je golman Belgije Koen Kastels.

Kapiten Kevin de Brujne bio je razočaran.

"Šteta je primiti takav gol u završnici. Plan je postojao. Znali smo da su jaki, pa je selektor postavio niski blok. Imali smo nekoliko dobrih trenutaka i dobro smo se branili kao ekipa, a tražili smo pobijedu. Falilo je samo pet minuta do produžetaka. Volja je bila prisutna u četiri utakmice, ali ispali smo, šteta", kazao je as Mančester sitija.

Bonus video: