Foden brani Sautgejta: Igrači moraju da preuzmu dio krivice

Engleska će u četvrtfinalu (subota, 18) igrati protiv Švajcarske

6881 pregleda 0 komentar(a)
Fil Foden, Foto: Reuters
Fil Foden, Foto: Reuters

Uprkos prolasku u četvrtfinale Evropskog prvenstva, engleska fudbalska reprezentacija nije oduševila, a selektor Garet Sautgejt je na meti brojnih kritika.

Mnogo se očekivalo i od Fila Fodena, zvanično najboljeg fudbalera Premijer lige prethodne sezone, ali se i on uklopio u blijedu igru Albiona.

Engleska je prije nekoliko dana u osmini finala uspjela da savlada Slovačku, nakon produžetaka (2:1). Albion je gubio do 95. minuta, a onda je Belingem uveo meč u produžetke, u kojima je Kejn trasirao put ka pobjedi.

"Igrači moraju da preuzmu dio krivice. Lideri moraju da se skupe i pronađu rješenje za situaciju koja ne funkcioniše. Selektor radi ono što inače radi. Postavi nas u sistem i kaže kako da igramo. Ako ne funkcioniše tako, onda to morate da riješite. Žao mi je Gereta. Na treningu nam je govorio kako da pritiskamo i izlazimo visoko, mislim da je ostalo na igračima. Moramo da budemo lideri. U utakmicama smo mogli bolje da se organizujemo i pronađemo rješenje", kaže Foden.

Postoji mišljenje da se Foden ne uklapa sa Belingemom.

"Ne slažem se sa tim, osjećam da dobro radimo zajedno. Osjećam da smo u posljednjoj utakmici dobro čuvali loptu, izvršili smo pritisak i nadam se da će na kraju moći da se kaže da smo 'kliknuli' zajedno", rekao je Foden.

Bonus video: