Selektor Španije: Fudbal je igra detalja, ko napravi manje grešaka - biće šampion

„Moramo da učinimo da naši kvaliteti izađu na površinu”, ističe selektor Španije pred finale

14587 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Španija je pobijedila u svih šest utakmica do sada na Euru, ostala je još jedna do četvrte titule u istoriji.

U finalu tim Luisa de la Fuentea čeka Engleska (nedjelja od 21 sat), rival koji je do sada na EP pokazao da ne smije da bude otpisan - tada je, kao po pravilu, najopasniji.

„Crvena furija” je do sada bila perfektna...

„Nisam pred finale tražio od tima ništa posebno - samo da radi ono što je radio do sada. Ovo je još jedna utakmica, tačno je da je najvažnija, ali moramo da budemo fokusirani na ono što je naš posao”, rekao je De la Fuente.

„U finalu uvijek očekujete izjednačenu utakmicu, sa izraženim takmičarskim nabojem, a fudbal je uvijek bio i biće igra detalja. Ko napravi manje grešaka pobijediće i biće šampion”, poručio je De la Fuente.

Sve što je bilo do sada mora da se zaboravi, kaže iskusni trener.

„Možemo da budemo ponosni na to kako smo igrali i pobjeđivali do sada. Niko nam ništa nije poklonio, sve smo uradili sami i želimo da sve krunišemo u finalu. Ali, protiv sebe imamo sjajnu ekipu, koja nije slučajno tu gdje jeste”.

Plan igre je jasan, Španija želi da dominira.

„Ako ne sprovedemo ideju u djelo - nema šanse da pobijedimo. Moramo da učinimo da naši kvaliteti izađu na površinu. Ako to uspijemo bliži smo peharu”, zaključio je De la Fuente.

Bonus video: