Kejn: Bolan poraz, propustili smo veliku priliku

Engleska u finalu Evropskog prvenstva izgubila od Španije 2:1

9981 pregleda 9 komentar(a)
Hari Kejn, Foto: Reuters
Hari Kejn, Foto: Reuters

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Hari Kejn rekao je da je njegova ekipa propustila veliku priliku da osvoji Evropsko prvenstvo i da će poraz u finalu od Španije dugo boljeti.

"Ovo je propuštena prilika. Nije lako ući u finala. Morate da iskoristite priliku kda se ukaže, a mi to ponovo nismo uspjeli. Izuzetno je bolno i dugo će boljeti", rekao je Kejn za ITV, prenio je (BBC).

Engleska je izgubila u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu od Španije 2:1. To je drugi uzastopni poraz Engleske u finalima evropskih prvenstva, poslije poraza od Italije prije tri godine poslije jedanaesteraca.

Španija je sinoć povela u 47. minutu golom koji je postigao Niko Vilijams, a izjednačio je Kol Palmer u 73. minutu. Pobjedu Španiji donio je Mikel Ojarsabal u 86. minutu.

"Teško je iskazati kako se sada svi osjećamo. Ovo je bila teška utakmica. Dobro smo se vratili u meč i mučili smo se da to iskoristimo. Teško je prihvatiti da smo primili gol u završnici. Tokom turnira mi smo se stalno vraćali iz minusa, ali nismo uspjeli da napravimo naredni korak", rekao je Kejn.

"Mučili smo se u prvom poluvremenu. Nismo uspjeli da zadržimo loptu. Drugo poluvrijeme je bilo bolje i imali smo više loptu". Poraz u finalu se teško prihvata. Sve se svodi na velike šanse, imali smo jednu na kraju utakmice, kada su oni skidali loptu sa gol linije, ovo je zaista razočaravajuće", dodao je kapiten, koji je postigao tri gola na takmičenju.

Kejn je rekao da je ekipa pokazala tokom turnira pokazala da je otporna, ali da je svjestan da će o njoj suditi po ovoj utakmici.

Selektor Engleske Garet Sautgejt najavio je da će posle Evropskog prvenstva odlučiti da li će ostati na funkciji.

"On će uzeti malo vremena da odluči. Svi smo željeli da osvojimo trofej za njega. Jasno smo stavili do znanja da volimo selektora, ali to je njegova odluka, sada nije vrijeme da se priča o tome, svi patimo", rekao je Kejn.

Bonus video: