Vilijams: Zahvalni smo, mi smo jedinstven tim

Španija sinoć savladala Englesku 2:1 i četvrti put u istoriji osvojila Evropsko prvenstvo

5097 pregleda 1 komentar(a)
Niko Vilijams, Foto: Reuters
Niko Vilijams, Foto: Reuters

Rekordni, četvrti put fudbalska reprezentacija Španije je šampion Evrope.

Nakon 1964, 2008. i 2012. "furija" je sinoć još jednom podigla pehar, krunisala sjajne partije i zasluženo stigla do trona.

Španija je sinoć, u finalu u Berlinu srušila Englesku 2:1, a do vođstva je stigla golom Nika Vilijamsa početkom drugog poluvremena. Engleska je izjednačila preko Palmera, ali je pobjedu Špancima donio Ojarsabal u završnici meča.

“Mislim da u ovom momentu nismo svjesni šta smo uradili. Vratićemo se u Španiju u ponedjeljak, pa ćemo moći uspjeh da proslavimo sa navijačima i moći ćemo da osjetimo ljubav i toplinu koju nam stalno daju. Zbog svega toga mislim da smo ispisali istoriju”, rekao je nakon meča mladi Vilijams.

Govorio je i o toku meča.

"Pomislili smo da smo uspjeli, a onda smo primili gol, to je fudbal. Ipak, kao što uvijek govorim, ovo je jedinstven tim. Svi vučemo u istom smjeru, pobijedili smo sve utakmice."

Vilijams je rođen 2002. godine u Pamploni, a njegovi roditelji emigrirali su iz Gane.

“Zahvalni smo. Moji roditelji su se napatili da bi došli ovdje, oni su najviše patili i u mene su usadili osjećanja poštovanja i vjernosti. Na kraju krajeva, mislim da fudbaleri imaju veliki uticaj na društvo. Srećan sam jer ispisujemo istoriju, nema se šta više reći”, zaključio je Vilijams.

Bonus video: