Hotel Onogošt: U toku renoviranje prostorija i adaptacija soba

Dvije zvjezdice će se dopisati etapno, a za početak proradiće mjesto gdje su se starije generacije Nikšićana najradije okupljale i gostile. Novi vlasnici su raspoloženi da mu vrate stari sjaj
835 pregleda 3 komentar(a)
Hotel Onogošt, Foto: Svetlana Mandić
Hotel Onogošt, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 02.07.2016. 17:59h

Firma Comp Comerc iz Nikšića koja je krajem aprila nakon 21 oglasa i početne cijene od 11 i po miliona eura hotel Onogošt kupila za milion i sto hiljada, počela je sa osposobljavanjem hotela za koji imaju velike planove.

Sadržaji će se fazno stavljati u funkciju, a građanima će prva na raspolaganju biti nekad čuvena terasa mliječnog restorana i to za nekoliko dana. U toku je adaptacija soba i renoviranje prostorija, pa se uskoro u starom dijelu hotela očekuju turisti, a u novom od septembra studenti, jer je zamišljen kao studentski dom.

"Interesovanje je veliko. Stranci koji su na proputovanju svratili u Nikšić interesuju se za smještajne uslove u našem hotelu. U starom dijelu su u toku sitni, molerski radovi, renoviranja kupatila, drvenarije itd. da bi se sobe dovele u pristojno stanje, a ono što nam je u planu za naredne četiri godine je da hotel postane hotel sa četiri zvjezdice na koji ćemo i mi i Nikšić biti ponosni", rekla je Milica Abramović iz hotela Onogošt.

Dvije zvjezdice će se dopisati etapno, a za početak proradiće mjesto gdje su se starije generacije Nikšićana najradije okupljale i gostile. Novi vlasnici su raspoloženi da mu vrate stari sjaj.

"To je terasa mliječnog restorana. Nikšićani znaju da je to terasa sa tradicijom, mjesto po kome je Nikšić nekad bio prepoznatljiv. Inventar ce nam stići kroz nekoliko dana i građani će moći sa ove terase da uživaju u lijepom pogledu na Njegoševu ulicu", kazala je Abramović.

U nekad prvom hotelu A kategorije u Crnoj Gori, sada - starom dijelu Onogošta ima 58 soba i tri apartmana. Sala restorana je skoro spremna za prve večere, a planirano je da posluži i kao prostor za vjenčanja i proslave. Tokom maja, hotel je vrata otvorio za svršene srednjoškolce ustupanjem prostora za maturske večeri, a otvorena su i dalje jer se u hotelu Onogošt smjestio Fakultet za poslovne mediteranske studije Tivat.

"Na našem fakultetu postoje tri studijska programa, prve dvije godine studiranja su zajedničke, a na trećoj godini studenti imaju mogućnost da se opredijele za jedan od tri programa, a to su - menadžment i bezbjednost marina i jahti, menadžment u carinskom i špediterskom poslovanju i menadžment u nautičkom turizmu, sportu i rekreaciji", kazala je PR Fakulteta za poslovne mediteranske studije Jelena Kaluđerović.

Njihovo useljenje u hotel nije slučajno i prati planove za novi dio objekta.

"Hotel sa sedam spratova će biti otvoren za studente već od 1. septembra ", kazala je Abramović.

Sobe u novom dijelu namijenjene su i studentima državnog Univerziteta. Upis na Fakultet za poslovne mediteranske studije traje do 8. jula.

Bonus video: