Pogledajte kako je bilo na Festivalu uličnih svirača u Nikšiću: Nastupi akrobata, klovnova i maskota uz dobru muziku

"Želimo da javni prostor ispunimo događajima na nov i originalan način. Da nikšićki trg koji je jedna pozornica na otvorenom uvijek bio, a posebno sad u ovom sjaju dobije i svoj puni sadržaj, da ove pločnike popločamo nekim dobrim urbanim stvarima koji će donijeti neku novu kulturu ne samo u Nikšiću već i šire", kazao je Ivan Radojičić, direktor Festivala uličnih svirača
214 pregleda 1 komentar(a)
Festival uličnih svirača, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Festival uličnih svirača, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 25.08.2018. 18:24h

U Nikšiću je počeo Festival uličnih svirača.

Treće izdanje je u grad pod Trebjesom dovelo oko 60 izvođača iz svih krajeva svijeta, na veliko zadovoljstvo građana.

Nastupali su na nekoliko lokacija u centru grada a publika je uživala u raznovrsnoj muzici, animacijama, atraktivnim nastupima raznih spektakl majstora, a dobra zabava na gradskim ulicama trajala je do kasno u noć.

Plato ispred Robne kuće, Njegoševa ulica, Trg slobode i gradski park bili su sinoć, a i večeras su, pozornica muzičarima, zabavljačima i umjetnicima koji su došli u Nikšić iz raznih krajeva svijeta.

Festival uličnih svirača koji organizuje JU "Zahumlje" uz podršku Opštine, treću godinu zaredom u grad pod Trebjesom doveo je umjetnike sa gotovo svih meridijana, a njih oko 60 nastupa u 24 programa.

Početak festivala obilježile su fimske projekcije, kao i nastupi akrobata, klovnova i maskota uz dobru muziku.

"Želimo da javni prostor ispunimo događajima na nov i originalan način. Da nikšićki trg koji je jedna pozornica na otvorenom uvijek bio, a posebno sad u ovom sjaju dobije i svoj puni sadržaj, da ove pločnike popločamo nekim dobrim urbanim stvarima koji će donijeti neku novu kulturu ne samo u Nikšiću već i šire", kazao je Ivan Radojičić, direktor Festivala uličnih svirača.

Zabava je potrajala do kasno u noć a tako će biti i večeras kada se festival i završava.

Bonus video: