Požar na Dajbabskoj gori izazvala djeca: Kuku majko, zapalismo brdo

Mene su istjerali iz kuće da mi djeca ne sagore. Bitno je samo da su mi djeca zdrava, da sam ja pobjegla sa đecom
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2011. 16:29h

Požar velikih razmjera koji je na Dajbabskoj gori iybio poslije 13 časova, državi je, kako prenosi TV Vijesti, mogao da napravi višemilionsku štetu, jer je prijetio da zahvati toranj Agencije za elektronske komunikacije, čija je izgradnja do sada stajala 5 miliona eura.

Vatrena stihija približila se okolnim kućama, a vatrogascima je posao dodatno otežavao južni vjetar.

Požar se proširio po frontu u više pravaca, pa su vatrogasci, kako je rekao Zdravko Blečić iz Službe spasa Podgorice, imali dosta problema da ga da suzbiju.

Požar je izbio oko 13 sati, ali sa druge strane brda. Mještanka Lidija Bošković, čija je kuća u jednom trenutnku bila ugrožena, tvrdi da su ga izazvala djeca, koja su se igrala. Ona navodi da su u pitanju dva dječaka i da su za to krivi roditelji.

"Vidjela sam dva dječaka, zapalili su vatru. Istrčala sam dolje, a mi vode uopšte nemamo. Dok sam ja potrčala, oni su vikali Kuku majko, zapalismo brdo. Dok smo dotrčali dolje, već je stub gorio", kaže ona, dodajući kako su, kako bi spriječili da se zapali, sklonili komšijin automobil.

Vatra je došla to kuće Boškovića.

"Mene su istjerali iz kuće da mi djeca ne sagore. Bitno je samo da su mi djeca zdrava, da sam ja pobjegla sa đecom", priča Lidija.

Porodica Bošković ipak nije prošla bez posljedica.

Prije nego što su vatrogasci uspjeli da reaguju, vatra je progutala pomoćni objekat u kojem je bio alat i dva vozila, koja su Saši Boškoviću dovedena na opravku.

"Dobro je kad nije kuća. Kad je familija zdravo, sve ostalo je dobro", kaže on, vidno uznemiren.

Osim požara na Dajbabskoj gori, u Podgorici i okolini od jutros je buknulo još nekoliko požara, ali je, kako kažu vatrogasci, situacija za sada stabilna.

Bonus video: