Tužilaštvo: Nema dokaza da su Pavićević i Žižić sarađivali sa kriminalcima

Pavićević je imenovan za savjetnika direktora Uprave policije u avgustu 2017. godine, u trenutku dok je bio pod istragom
568 pregleda 13 komentar(a)
Milovan Pavićević, Foto: Savo Prelević
Milovan Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.03.2018. 18:37h

Nakon godinu i po, Specijalno državno tužilaštvo utvrdilo je da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv Milovana Pavićevića, aktuelnog savjetnika direktora Uprave policije. Specijalno tužilaštvo nije našlo ni dokaze na osnovu kojih bi protiv bilo kog drugog službenika policije pokrenulo postupak, navodi se u saopštenju tužilastva dostavljenom Televiziji Vijesti

"U toku izviđaja, provjereni su navodi dostavljene informacije prikupljanjem potrebnih obavještenja od podnosioca informacije, zatim od MUP-a – Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja unutrašnje kontrole policije, od Specijalnog policijskog odjeljenja od Višeg držvnog tužilaštva, pa je analizom prikupljenih podataka i obavještenja, utvrđeno da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv M.P. i bilo kog drugog službenika policije zbog bilo kojeg krivičnog djela", saopšteno je iz SDT-a.

Podnosilac informacije je bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Vladan Delić koji je na račun Pavićevića iznio niz optužbi, tvrdeći da usko saradjuje sa niksickim kriminalcima odnosno omogucava sverc raznih roba preko granicnog prelaza sa Bosnom i Hercegovinom. Optužbe je iznio i na račun aktuelnog šefa nikšićke policije Milorada Žižića.

U dokumentima koje je Delić predao specijalnom tužilaštvu tvrdi da ga Pavićević i Žižić godinama proganjaju i da je jedini njegov grijeh što je opasan svjedok za kriminalne radnje šefova policije.

Iz tužilaštva podsjećaju i kada su započeli, a kada okončali izviđaj.

"Specijalno državno tužilaštvo dana 22.12.2017. godine okončalo je izviđaj koji je pokrenut na osnovu pismene informacije V.D. od 08.08.2016. godine, o navodnim nezakonitim radnjama M.P., u to vrijeme rukovodioca Sektora kriminalističke policije u Upravi policije u Podgorici, a ranije načelnika Centra bezbijednosti Nikšić", stoji u odgovoru SDT-a.

Iz ovog odgovora je jasno da je Pavićević postavljen za Stojanovićevog savjetnika u trenutku dok je istraga protiv njega uveliko trajala. U fotelju savjetnika za bezbjednost sjeo je u avgustu prošle godine i to nakon što je osam mjeseci ranije, kako je tada poručio, iz moralnih razloga podnio ostavku, odnosno zbog nemogućnosti da kao šef kriminalističe policije stane na put kriminalnim obračunima i rasvijetli desetine likvidacija koje su se dogodile za vrijeme njegovog rukovođenja ovim Sektorom.

Bonus video: