Voda nije za kupanje, ali Mala plaža i dalje puna turista

U Javnom preduzeću Vodovod i kanalazacija tvrde da na toj gradskoj plaži nema ispuštanja ni atmosferskih, ni kanalizacionih voda
341 pregleda 2 komentar(a)
Mala plaža, Ulcinj, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
Mala plaža, Ulcinj, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
Ažurirano: 09.08.2017. 17:51h

To što kvalitet morske vode na ulcinjskoj Maloj plaži, prema posljednjim rezultatima Instituta za bilogiju mora, ne zadovoljava propisane kriterijume i nije za kupanje i rekreaciju, nije se odrazilo na prekomjerno veliki broj turista na toj gradskoj plaži. Oni o zagađenosti ne znaju ništa.

"Kupamo se, ali ne znamo da je voda zagađena. Niko nam nije rekao. Ako vi imate neku informaciju, recite nam - zašto je zagađena. Mi smo ovdje sa djecom već pet dana," kaže turiskinja Ljulijeta.

Još jedan turista u Ulcinju, Fatmir, kaže da se kupa ponekad, ali voda je puno prljava

"Ne znam. Da li je zagađena? Kada sam skočio u vodu, učinilo mi se da je prljavo," kaže Deni koji je takođe u posjeti našem primorju.

To što se vijore crvene zastave, koje označavaju da na plaži nije bezbjedno kupanje, turisti ne primjećuju, jer je more mirno, i kada su zastave podignute, misle da to predstavlja opasnost na moru zbog talasa.

U Javnom preduzeću Vodovod i kanalazacija tvrde da na toj gradskoj plaži nema ispuštanja ni atmosferskih, ni kanalizacionih voda.

"Na tom dijelu Male plaže nema nikakve mogućnosti , niti smo primijetili da se ikakva kanalizacija ili smjesa voda bilo kakve prirode , atmosferske ili kanalizacione izliva. Mi svi vidimo koliko ima tu kupača, koliko suncobrana, da ne može čovjek da se probije do obale. Pretpostavljam da jedna mogućnost je zbog velikog broja kupača I zagađenja u smislu prirodnih potreba tih kupača," kaže direktor ulcinjskog Vodovoda, Fehim Avdiu.

Tom logikom vode se i neki turisti.

"Mora da bude malo zagadjeno, vidi koliko je ljudi tu," kaže jedan od njih.

Mala plaža duga je 360 metara i može da primi oko dvije i po hiljade kupača. Procjenjuje se da taj broj zna da bude i dvostruko veći, što je jedan od razloga zašto mještani tokom ljeta u širokom luku zaobilaze kupanje na Maloj plaži.

Bonus video: