Stanari Jerevanske ulice: Cijenimo borbu Đurišića, ali nama su uslovi za život nemogući

O svemu su obavijestili i gradonačelnika Podgorice
86 pregleda 5 komentar(a)
Jerevanska ulica, Foto: Printscreen (YouTube)
Jerevanska ulica, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 08.08.2017. 17:06h

Stanari Jerevanske ulice tvrde da žive u nehumanim uslovima i da su žrtve spora, koji porodica Đurišić vodi sa državom.

"Mi cijenimo borbu gospodina Đurišića, ali zaista mora da shvati i da i mi živimo, 200 porodica u ovoj zgradi. Znači nama su uslovi za život nemogući“, kazala je Danijela Šofranac.

Stanari tvrde da im je ugroženo zdravlje, jer se na blokiranom dijelu ulice već danima izliva kanalizacija.

"Nama prijeti epidemija, djeca nam se vraćaju sa godišnjih odmora", rekla je Šofranac.

"I gdje je tu inspekcija sanitarna, gdje je inspekcija opštinska, svi oni primaju plate za ovo i mjesto da to riješe za 24 sata. A evo država nas 50 dana drži ovdje, ne kao robove, nego kao taoce“, rekao je Petar Bulajić.

Stanari Jerevavanske ulice već mjesec zbog pokidanih kablova nemaju kažu ni telefon, ni kablovsku i internet. O svemu su obavijestili i gradonačelnika Podgorice.

"Dobili smo čvrste garancije da će ovo da bude riješeno prošle sedmice, koliko smo mi vidjeli u sredstvima javnog informisanja, došla je komunalna pola sata, čovjeka su uhapsili, pustili i ništa uradili nisu“, kazala je Šofranac.

Iz Glavnog grada televiziji "Vijesti" su saopštili da slučaj Vanje Đurišića nije jednostavan i da se ne može podvesti pod praksu, jer se u konkretnom slučaju, kako navode, određena prava žele ostvariti vaninstutucionalnim sredstvima i ugrožavanjem prava drugih građana.

"Zbog toga je Glavni grad Osnovnom sudu u Podgorici, uputio predlog za izdavanje privremene mjere protivnicima predlagača obezbjeđenja Savu i Vanji Đurišić, radi uklanjanja prepreka sa javnog puta i omogućavanja nesmetanog odvijanja javnog saobraćaja, kao i omogućavanja pristupa službenim i stručnim licima radi održavanja hidrotehničkih instalacija", saopšteno je iz PG biroa.

Na optužbe stanara Jerevanske ulice da je lomljenjem cijevi izazvao izlivanje kanalizacije, čime im je ugrozio zdravlje, Vanja Đurišić poručuje da mu je žao zbog toga, ali da kopa na svojoj zemlji.

"Ja kopam svoju zemlju, sadim voćke. Angažaovao sam radnika da mi iskopa rupu za jednu jabuku, da posadim", rekao je Đurišić.

Đurišić je poručio da će podnijeti i krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića, zbog toga, što ga je kako kaže, optužio da je blokirao državno vlasništvo. Podsjetimo, porodica Đurišić već dva mjeseca blokira dio Jerevanske ulice, na parceli od hiljadu kvadrata, koja je, kako tvrde, kod Uprave za nekretnine upisana kao njihova svojina, pa od Glavnog grada traže nadoknadu.

Bonus video: