U Vladi sedam članova islamske vjeroispovijesti: U kabinetu jedino Hrapović

Sekretarica Purišića je kazala da je ministar izašao na kratko, ali da će se vratiti do kraja radnog vremena, i da će se javiti. Do kraja radnog vremena ni sekretarica se više nije javljala na telefon
133 pregleda 122 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Arhiva Vijesti
Kenan Hrapović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.04.2017. 17:53h

Crna Gora ovih dana proslavlja Vaskrs, koji slavi većinski dio stanovništva pavoslavne i katoličke vjere, pa time i zaposlenih. Oni u državnim organima imaju pravo na neradne dane, pa tako i članovi Vlade Duška Markovića. Preciznije dvije trećine njih.

Šest ministara i jedan potpredsjednik, islamske vjeroispovijesti, danas je trebalo da budu u svojim kabinetima. Zato je TV Vijesti provjeravala ko poštuje pravila.

Potredsjednik Vlade i lider Bošnjačke stranke Rafet Husović, danas nije bio na svom radnom mjestu. Na telefone u njegovom kabinetu niko se nije javljao. Pošli smo do trga Vektre gdje smo u kabinetu zatekli ministra zdravlja Kenana Hrapovića.

“Kad se dobro i kvaliteno organizujemo onda svi slavimo. S obzirom da je danas vjerski praznik, jedan dio zaposlenih ima pravo po zakonu da slavi te rpaznike i praznuje, a ono što je bitno da smo mi u ministarstvu organizovali službu da funkcionišemo kao savki drugi radni dan." Da li vam je teže ili lakše raditi, kada ima manje ljudu nego što je to uobičajeno? "Uh, danas mi je lijep dan, da iskoristim, evo vidite dio materijala sam već pročitao, dio je ispred mene, na miru, bez gužve , bez telefona, bez sastanaka, da mogu danas da se pripremim za narednu radnu sedmicu”, kazao je Hrapović.

Hrapović tvrdi da ovih dana ima pune ruke posla, pa mu je potreban svaki dan.

“Mnogo je tu aktivnosti, vjerujte, od ljekova, raznih komsija, sastanaka. Onog što je jako bitno načina organizacije rada zdravstvenih ustanova. Pripremamo zanačajne sastanke za narednu nedjelju, sa direktorima opštih bolnica, specijalnih bolnica i Domova zdravlja, naravno i sa Kliničkim centrom, na više tema”

Na istom spratu gdje je i Ministartsvo zdravlja nalazi se i Ministarstvo rada i socijalnog staranja, koje i donosi odluku o vjerskim i državnim praznicima. Sekretarica koju smo dobili u tom ministarstvu, rekla nam je da je ministar Kemal Purišić izašao na kratko, ali da će se vratiti do kraja radnog vremena, i da će nam se javiti. Do kraja radnog vremena ni sekretarica se više nije javljala na telefon.

Na radnom mjestu danas nismo mogli dobiti ni još jednog ministra iz Bošnjačke stranke, šefa resora saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića, ali ni kadra Socijaldemokrata u ministarstvu prosvjete Damira Šehovića, kao ni ministra za ljudska i manjinska prava iz albanske koalicije Mehmeta Zenku. Treba dodati, da zbog prirode posla danas radi veliki broj pripadnika policije i vatrogasaca, pa je bilo za očekivati da radni dan bude i ministru policije Mevludinu Nuhodžići i Generalnom direktoru direktorata za vanredne situacije Mirsadu Muliću – ali ni u njihovim kabinetima nije bilo nikog da makar podigne slušalicu.

Bonus video: