Pejović - Mekluni: Podrška UNDP-ja jačanju kapaciteta za pristupanje EU

Na sastanku je bilo riječ i o budućim aktivnostima Programa za razvoj UN-a u oblastima demokratskog upravljanja, socijalne inkluzije, ekonomskog razvoja i životne sredine
102 pregleda 0 komentar(a)
Fiona Mekluni, Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Ministarstvo evropskih poslova
Fiona Mekluni, Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Ministarstvo evropskih poslova
Ažurirano: 12.04.2017. 10:51h

Ministarstvo evropskih poslova (MEP) i UNDP imaju odličnu saradnju u dijelu jačanja kapaciteta za proces pristupanja Evropskoj uniji (EU), ocijenjeno je u razgovoru ministra Aleksandra Andrije Pejovića i stalne predstavnice UNDP-ja u Crnoj Gori, Fione Mekluni.

"Sagovornici su razmijenili mišljenje o projektima i aktivnostima UNDP-ja u Crnoj Gori i izrazili zadovoljstvo odličnom saradnjom s MEP-om u dijelu jačanja kapaciteta za proces pristupanja EU", saopšteno je iz tog resora.

Kako se navodi u saopštenju, Mekluni je ponudila ekspertizu UNDP-ja u realizaciji projekta energetske efikasnosti za MEP kojim bi se, u skladu sa najsavremenijim standardima, smanjili troškovi i unaprijedili uslovi rada zaposlenih.

"Sagovornici su razgovarali i o sprovođenju zajedničkih aktivnosti u vezi sa osiguranjem pristupa zgradi Ministarstva za osobe s invaliditetom, kao i projektu održive mobilnosti koji će doprinijeti očuvanju životne sredine i podsticanju zdravih stilova života zaposlenih", kaže se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječ i o budućim aktivnostima Programa za razvoj UN-a u oblastima demokratskog upravljanja, socijalne inkluzije, ekonomskog razvoja i životne sredine.

Bonus video: