Tužilaštvo potvrdilo: Vojinović ubijen eksplozivnom napravom

"Osim činjenica koje su do sada utvrđene, na sumnju da je M.V. navedenom prilikom, kada je smrtno stradao, u vozilu prevozio eksploziv ukazuje i preliminarni nalaz vještaka iz oblasti požara, eksplozija i havarija", odgovorili su iz policije
174 pregleda 7 komentar(a)
Krivi most eksplozija, Foto: Luka Zeković
Krivi most eksplozija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.02.2017. 18:33h

Saznanja naše televizije da Pljevljak Miloje Mrđan Vojinović, 29.og decembra prošle godine u ulici Vukašina Markovića kraj Krivog mosta u Podgorici nije poginuo zbog nestručnog rukovanja ekslozivom, koji je navodno prevozio već da je ubijen, potvrđena su i odgovorom iz Višeg tužilaštva. To je, kako se navodi, utvrđeno upravo na osnovu nalaza vještaka forenzičkog centra u Danilovgradu.

"Nakon analize predmetnih vještačenja i ostalih prikupljenih dokaza od strane tužilaštva, ocijenjeno je da je u konkretnom slučaju izvršeno krivično djelo – ubistvo na štetu M.V. od strane NN lica, sa kojih razloga će Uprava policije podnijeti krivičnu prijavu protiv nepoznatog izvršioca, zbog krivičnog djela – ubistvo", odgovorili su iz Višeg tužilaštva.

Tako je i zvanično preokrenut smjer istrage u ovom slučaju. Policija je, podsjetimo, samo par sati nakon što je Vojinović stradao, izdala saopštenje u kojem su tvrdili da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je Pljevljak stradao uslijed nestručnog rukovanja eksplozivom koji je prenosio.

Ti njihovi preliminarni rezultati bili su - kilogram, kako su kazali, vojnog eksploziva.

"Osim činjenica koje su do sada utvrđene, na sumnju da je M.V. navedenom prilikom, kada je smrtno stradao, u vozilu prevozio eksploziv ukazuje i preliminarni nalaz vještaka iz oblasti požara, eksplozija i havarija", odgovorili su iz policije.

Iz Tužilaštva nam nijesu odgovorili na pitanje da li taj eksploziv ima ikakve veze sa eksplozijom. Naša televizija i ranije je objavila da su istražitelji omašili i kada je riječ o poznavanju eksploziva. Kako saznajemo, kilogram eksploziva koji je pronađen prilikom pretrage terena nije vojni, kako se to tvrdilo, već privredni. Na njemu je bila vidljiva mahovina pa su i početnici mogli zaključiti da je taj eksploziv odavno odbačen na mjestu gdje je pronađen.

Iako to zvanično nije saopšteno, vještaci su utvrdili da je eksplozivna naprava bila postavljena pod tojotu Rav 4 kojom je upravljao Vojinović, i da je aktivirana daljinskim putem. Sada istražitelji imaju još jednu surovu likvidaciju na stolu koju treba rasvijetliti. Pitanje je koliko će u tome i uspjeti nakon mnogih propusta i evidentnog neznanja koje su pokazali samo u ovom slučaju.

Bonus video: