Miloš Marović zatražio odgađanje zatvorske kazne

Zbog bolničkog liječenja u Beogradu, odgađanje zatvorske kazne prije dva mjeseca zatražio je i dobio njegov otac Svetozar Marović.
59 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Boris Pejović
Miloš Marović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.01.2017. 19:18h

Samo par dana prije 8. januara, kada je trebalo da se javi u zatvor u Spužu, kako bi odslužio 11 mjeseci robije za učešće u budvanskim aferama, Miloš Marović danas je preko svog advokata, od kotorskog Osnovnog suda, zatražio odgađanje zatvorske kazne. Razlog tome je što se, tvrdi advokat Zdravko Begović, njegov klijent nalazi na bolničkom liječenju u Beogradu zbog, kako kaže, akutne bolesti.

"Iskren da budem ja ovog časa budući da nijesam u Beogradu ne mogu tačno da kažem dijagnozu koja je kontatovana, objektivno možda nije ni u redu, u svakom slučaju čim se moj branjenik nalazi u bolnici radi se o bolesti koja ima određenu dimenziju i koja je vjerovatno takvog obima da on ovog časa neće moći da stupi na izdržavanje kazne zatvora", rekao je advokat optuženih Budvana Zdravko Begović.

Zbog bolničkog liječenja u Beogradu, odgađanje zatvorske kazne prije dva mjeseca zatražio je i dobio njegov otac Svetozar Marović. U tom periodu, TV "Vijesti" je dobila njegovu fotografiju iz jednog beogradskog lokala na kojoj se vidi kako opušteno ispija čaj i čita novine. To ipak ne znači da je dovoljno ozdravio da robija, tvrdi Begović.

"On je tog dana išao na neka medicinska ispitivanja on nije baš takvog zdravstvenog stanja da ne može da se kreće i to je bio samo jedan trenutak koji su mediji registrovali i po osnovu takvog jednog snimka apsolutno se ne može dovoditi u pitanje njegova bolest, znate čovjek je zaista objektivno takvog zdravstvenog stanja da ne može stupiti na izdržavanje zatvorske kazne", kazao je Begović.

A da li je Svetozar Marović zaista spriječen da služi kaznu, mišljenje će na osnovu medicinske dokumentacije, dati vještaci, koje je angažovao kotorski sud. Ostaje da se vidi da li će se pod lupom naći i dokumentacija njegovog sina za kog je optuženi Podgoričanin Veselin Mujović, tokom suđenja, tvrdio da je pod lažnom dijagnozom hospitalizovan.

"Stvarno mislim da nije osnovana bilo kakva sumnja u tom dijelu, radi se se o bolestima koje su i ranije postojale a pogotovo kod mog branjenika Svetozara Marovića ta bolest je kulminirala nakon njegovog izlaska iz zatvora i zaista smatram da objektivno tu ne postoji bilo kakva dilema u pogledu validnosti te medicinske dokumentacije", rekao je Begović.

O tome će svakako konačnu riječ dati vještaci, ako ih nadležni angažuju da provjere tvrdnje mlađeg Marovića koji je inače vratio 385 hiljada eura, koliko je oštećen budvanski budžet nezakonitom prodajom 26 hiljada kvadrata opštinske zemlje na Jazu. Njegov otac treba da vrati preko milion eura i odsluži 3 godine i 10 mjeseci robije.

Bonus video: