Uspješno i kreativno odgovorili Matisu

Mladi umjetnici, predvođeni Anom Miljkovac, oslikali zidove profesorskog bifea, najavljuju i dvije izložbe krajem marta

3602 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Mladi umjetnici iz Nikšića, njih dvanaest, oslikali su sve zidove profesorskog bifea na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, a u sklopu projekta “Start and Art” koji je osmislila crnogorska umjetnica i profesor na Filozofskom fakultetu, prof. dr Ana Miljkovac.

Pored murala površine 74 kvadratna metra, bife je dobio i vitraž od 25,5 kvadratnih metara, tako da čitav prostor odiše jedinstvenom slikarskom i stilskom kompaktnošću, a koncipiran je u skladu sa temom “Odgovor Matisu”, obrazložila je Miljkovac “Vijestima”.

Umjetnici koji su učestvovali u slikanju i uspješno i kreativno odgovorili Matisu, odnosno zadatku, su: Vladana Mirković, Milena Krivokapić, Aleksandra Božović, Jelica Joksović, Isidora Sarić, Draško Karadžić, Janko Baletić, Stefan Ševaljević, Izabel Valente, Kristina Lazarević, Kristina Lalatović i Mia Vujović.

Projekat finansira Opština Nikšić, saradnici su Filozofski fakultet i JU Muzeli i galerije Nikšić, a asistentkinja na projektu je mlada akademska vajarka mr Vladana Mirković.

“Start and Art” se nastavlja i tekućeg mjeseca, a jedna od planiranih aktivnosti je realizacija izložbe dvoje mladih umjetnika iz Nikšića, Aleksandre Božović i Stefana Ševaljevića, koja će biti otvorena krajem mjeseca u klubu Filozofskog fakulteta, istakla je Miljkovac.

Bonus video: