Književno veče Slobodana Vladušića

Sa autorom popularnog i nagrađivanog romana “Omama” večeras u 20 časova u atrijumu ljetnjikovca Buća-Luković razgovaraće Miomir Abović

965 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Književno veče nagrađivanog srpskog pisca Slobodana Vladušića, biće održano večeras sa početkom u 20 sati, u atrijumu srednjevjekovnog ljetnjikovca Buća-Luković u Tivtu.

Veče sa autorom popularnog i nagrađivanog romana “Omama” organizuje JU Gradska Biblioteka Tivat u sklopu svoje manifestacije “Tivatsko književno ljeto 2022”.

Slobodan Vladušić je dobitnik mnogih značajnih nagrada, kao što su: nagrada Borislav Pekić 2009. za roman “Forward”, nagrada “Zlatni suncokret” 2004. za književnu kritiku, nagrada Milan Bogdanović, zatim nagrada Meša Selimović za roman “Mi, izbrisani”, nagrada Isidora Sekulić i još mnogih drugih, ne manje značajnih priznanja. Za roman “Omama”, koji je objavljen 2021. godine, Vladušić je dobio nagradu “Beskrajni plavi krug”.

Slobodan Vladušić je redovni profesor na Odseku za srpsku književnost, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Sa piscem će razgovarati moderator večeri, dr Miomir Abović, urednik izdanja u JU Gradska biblioteka Tivat.

Bonus video: