Stipendija “Radomir Pule Milović” za Farah Ljaljević

Filmski centar Crne Gore jednoglasno donio odluku

2290 pregleda 0 komentar(a)
Ljaljević, Foto: Filmski centar Crne Gore
Ljaljević, Foto: Filmski centar Crne Gore

Farah Ljaljević dobitnica je stipendije “Radomir Pule Milović” za 2023. godinu koju, po osnovu javnog poziva, dodjeljuje Filmski centar Crne Gore najboljim studentima filmske produkcije.

Komisija u sastavu: direktorica FCCG Aleksandra Božović, savjetnica za filmsku produkciju i komplementarne djelatnosti Danijela Radulović i sekretarka Dragana Radoičić, jednoglasno je odlučila stipendiju dodijeli studentkinji druge godine master studija na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju.

“Ljaljević se posebno istakla izvanrednim obrazovnim putem, završivši osnovne i specijalističke studije Produkcije na FDU, nastavljajući školovanje na master akademskim studijama na istom fakultetu i pokazujući izuzetnu posvećenost filmskoj produkciji”, navodi se u obrazloženju.

Filmskom centru su dostavljene tri prijave, na osnovu kojih je konačnu odluku donijela stručna komisija, a kriterijumi su bili ostvareni uspjeh u prethodnom školovanju, pokazani rezultati u oblasti filmske produkcije i motivaciono pismo.

Među filmskim projektima na kojima je Ljaljević bila angažovana iz FCCG ističu rad na dugometražnom igranom filmu “Djeca” u režiji Nikole Vukčević, producentske kuće “Galileo” i rad na kratkometražnom filmu “Palma” u režiji Gabrijela Camaja. Pored rada na različitim projektima iz oblasti kulture i umjetnosti, Farah je producentkinja i urednica programa u JU KIC “Malesija” u opštini Tuzi.

“Njena strast prema filmskoj produkciji, već ostvarene rezultate i iskustvo, čine je pravim izborom za dodjelu stipendije. Komisija vjeruje da će ova stipendija dodatno podstaći njen razvoj i doprinijeti daljem usavršavanju u oblasti filmske produkcije, pripremajući je za dalji napredak u karijeri”, navodi se u obrazloženju.

Bonus video: