“Radnička klasa ide u pakao” danas u Nikšiću

Film Mladena Đorđevića biće prikazan u sali Nikšićkog pozorišta u 20 časova

3780 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Igrani film “Radnička klasa ide u pakao”, reditelja i scenariste Mladena Đorđevića, biće prikazan danas u sali Nikšićkog pozorišta, u 20 časova.

U filmu igraju: Tamara Krcunović, Leon Lučev, Momo Pićurić, Ivan Đorđević, Lidija Kordić, Mirsad Tuka, Szilvia Krizsan, Olivera Viktorović, Tomislav Trifunović, Dobrila Stojnić...

“Fabrika koja je nekada zapošljavala cio grad i okolna sela zatvorena je zbog sumnjive privatizacije i tragičnog incidenta u kome je grupa njenih radnika stradala u namjerno podmetnutom požaru. Preostali radnici, devastirani gubitkom svojih najmilijih i posljedičnom korumpiranom prodajom fabrike, pokreću proteste, ali čini se da su njihovi napori uzaludni i ne daju konkretne rezultate. Osjećajući se napuštenim od strane vlasti, pa čak i crkve, oni traže utjehu i odgovore u natprirodnom. Harizmatična Svetlana (Tamara Krcunović), bivši robijaš Mija (Leon Lučev) i drugi radnici udružuju se kako bi istražili mistične puteve nade i pravde. Dok nespretno zaranjaju u tajanstveno carstvo, prolaze kroz socijalno i emocionalno oslobađenje i neočekivano otkrivaju unutrašnju moć za koju nisu znali da posjeduju”, stoji u najavi za film.

Bonus video: