Milena Milatović pokreće projekat "Dječijim koracima kroz crnogorsku kulturu": Prva radionica bila je posvećena nošnjama

"Kroz aktivnosti prilagođene dječjem uzrastu, poput obilazaka muzeja i učeśća u edukativnim interaktivnim radionicama, djeci će se predstaviti muzejski eksponati i umjetnička dijela koja se čuvaju u zbirkama muzeja širom Crne Gore, sa ciljem da se djeci približi bogata kulturna baština naše države", saopšteno je iz Kancelarija za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore

6956 pregleda 14 komentar(a)
Milena Milatović, Foto: Kancelarija za odnose s javnošu predsjednika Crne Gore
Milena Milatović, Foto: Kancelarija za odnose s javnošu predsjednika Crne Gore

Milena Milatović, supruga predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića pokreće projekat za djecu i mlade pod nazivom "Dječijim koracima kroz crnogorsku kulturu" čiji je cilj promocija kulturnog nasljeđa i muzejskih zbirki na edukativan i prijemčiv način, saopšteno je iz Kancelarija za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore.

"Kroz aktivnosti prilagođene dječjem uzrastu, poput obilazaka muzeja i učeśća u edukativnim interaktivnim radionicama, djeci će se predstaviti muzejski eksponati i umjetnička dijela koja se čuvaju u zbirkama muzeja širom Crne Gore, sa ciljem da se djeci približi bogata kulturna baština naše države. Prva pilot radionica, organizovana u saradnji sa Narodnim muzejom Crne Gore, održana je u petak 10. maja i bila je posvećena nošnjama sa teritorije cijele države, a djeca su tom prilikom obišla Etnografski muzej na Cetinju i kroz interaktivnu igru, crtanje i zabavu upoznali se sa raznolikostima tradicionalne odjeće naroda sa teritorije Crne Gore", ističe se u saopštenju.

Iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore su kazali da se projektom "Dječijim koracima kroz crnogorsku kulturu" nastoji da se posredstvom istraživanja kulturnog nasljeđa djeci približe osnovni pojmovi o poštovanju različitih kultura, zatim da podstakne razvoj kreativnosti i mašte i poveže djecu sa zajednicom, kulturom i tradicijom.

"Nastavak aktivnosti na projektu planirane su tokom ljeta u različitim gradovima Crne Gore", zaključuje se u saoipštenju.

Bonus video: