Priča o čovjeku srednje klase

Počele probe za autorski projekat “D(r)ugovi” Borisa Liješevića, koji će okupiti veliku glumačku ekipu

2861 pregleda 0 komentar(a)
Liješević na probi, Foto: Duško Miljanić
Liješević na probi, Foto: Duško Miljanić

Probe za predstavu radnog naziva “D(r)ugovi”, autorski projekat Borisa Liješevića koja će premijerno biti izvedena u oktobru počele su u Crnogorskom narodnom pozorištu. Upravo će ovom predstavom, koju će igrati na Velikoj sceni, nacionalni teatar otvoriti novu pozorišnu sezonu.

Dramaturgiju za predstavu potpisuju Stela Mišković i Stefan Bošković, za kostime će biti zadužena Vana Prelević, scenografiju Andreja Rondović, a muziku za ovaj komad komponovaće Nina Perović. Liješević će za ovaj projekat imati i asistente Stevana Radusinovića i Itanu Vukoslavljević.

Liješević je istakao da se projekat “D(r)ugovi” bavi čovjekom srednje klase u Crnoj Gori.

Proba za predstavu 'D(r)ugovi' Borisa Liješevića
Proba za predstavu "D(r)ugovi" Borisa Liješevićafoto: Duško Miljanić

“Postavljamo pitanje gdje smo danas nakon svega što se desilo posljednih 10-15-20 godina. Mnogi ljudi su u dužničkom ropstvu ili bankama ili zelenašima. Postavljamo pitanja kako čovjek sebi dozvoli da se nađe u nedozvoljenoj situaciji i kako se povećava prag tolerancije na prestup kao i granica dozvoljenog. Kako se umiruje i uljuljkuje savjest i uvjerava da će sve biti dobro, a ne vidi da problem raste i raste? Kako i zašto se ulazi u dug? Kako se poslije s time čovjek nosi? Svjedoci smo mnogih slučajeva siucida, bankrotstva, gubljenja životnog prostora zarad spasavanja žive glave... Poslovica kaže da dug nije drug. Otuda i igra riječima u naslovu”, kazao je autor predstave Boris Liješević.

Ova predstava okupiće veliku glumačku ekipu koju čine Slavko Kalezić, Julija Milačić Petrović Njegoš, Žana Gardašević Bulatović, Jovan Dabović, Aleksandar Gavranić, Jadranka Mamić, Nada Vukčević, Jelena Minić, Radmila Božović, Ana Vujošević, Kristina Obradović, Gorana Marković Dragašević, Aleksandar Radulović, Branka Otašević, Tihana Ćulafić, Jelena Nenezić, Sanja Vujisić, Lazar Đurđević, Mina Mićović, Jovana Brnović i Anđela Marunović.

Bonus video: