Promocija knjige "Besudna vremena" u plužinskom Centru za kulturu

Izdavač knjige o mjestu na kojem su, kako naglašava autor, ubijali čovjeka u čovjeku, je Udruženja pravnika Crne Gore

4108 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Knjiga prof.dr Velizara Sredanovića „Besudna vremena" biće promovisana u srijedu, 12. juna, u plužinskom Centru za kulturu.

O knjizi će govoriti akademik CANU Nenad Vuković, koji je recenzent knjige, Ranko Mićanović, pjesnik i Ratko Blagojević, profesor. Moderator na promociju koju su organizovali Centar za kulturu i Udruženja Pivljana biće prof.dr Radenko Pejović.

U knjizi “Besudna vremena” Sredanović, publicista i univerzitetski profesor, piše o petorici golootočkih junaka – Petru Komneniću, Veljku Žižiću, Obrenu Blagojeviću, Radivoju Vukićeviću i Savu Stanojeviću, junacima čija ispovijest svjedoči o tome “kolika je snaga i želja za opstankom, kolika je hrabrost, moralnost i etičnost ljudi sa crnogorskog krša”.

Prvi dio knjige predstavlja izbor iz svojevrsnih memoara, zapisa i bilješki Petra Komnenića, koji su prvi put objavljeni, dok su u drugom dijelu razgovori i intervjui koje je autor vodio sa “elitom iz zloglasne Petrove rupe”, Obrenom Blagojevićem, Veljkom Žižićem (prvi put objavljena njegova životna ispovijest), Savom Stanojevićem i Radivojem Vukićevićem.

Izdavač knjige o mjestu na kojem su, kako naglašava autor, ubijali čovjeka u čovjeku, je Udruženja pravnika Crne Gore.

Bonus video: