Decenija od osnivanja kluba „Poenta poetika”

Književni klub “Poenta poetika” je već deceniju sigurna luka mladim pjesnicima među kojima su i oni koji su se, zahvaljujući Klubu, osmjelili da se prvi put predstave javnosti

2451 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nikolina Kovačević
Foto: Nikolina Kovačević

Književni klub “Poenta poetika” Javne ustanove “Zahumlje” iz Nikšića, klub u kome stasavaju mladi pjesnici od kojih su pojedini već postali prepoznatljivi na književnoj sceni obilježava jubiljej - deset godina od osnivanja. Večeras će, ispred Gradske kuće, mjesta odakle su maltene krenuli u “pjesničko osvajanje” Nikšića, održati veče pod nazivom “Poenta je poetika - 10 godina poslije”.

U programu učestvuju Sara Drinčić, Lazar Šćekić, Tijana Draganić, Lara Vujković, Anđela Peković, Mia Drašković, Aleksandar Popović, Miloš Jocović, Goran Radojičić i Anđela Radovanović, dok će moderatorka biti Tijana Vujović.

Književni klub “Poenta poetika” je već deceniju sigurna luka mladim pjesnicima među kojima su i oni koji su se, zahvaljujući Klubu, osmjelili da se prvi put predstave javnosti. Zajedno su brusili i bruse pera, mnogi članovi su zahvaljujući Klubu imali priliku da objave prvu pjesmu, u zborniku “Mozaik”, koji “Poenta poetika” objavljuje, ali i prvu zbirku.

Bonus video: