"Lista za ljubav" otvorila Teatar uz more u Splitu: Crnogorski glumci nagrađeni glasnim aplauzom

"Stvarno smo presrećni i prezadovoljni ponajprije publikom, a potom i svim drugim. Nismo se nadali ovolikom odazivu. Ugođaj čitavog Teatra uz more je poseban, ambijent očaravajući", kazao je glumac Branko ilić

1475 pregleda 0 komentar(a)
Prvi put pred splitskom publikom sa ovom komedijom, Foto: Veljko Martinović
Prvi put pred splitskom publikom sa ovom komedijom, Foto: Veljko Martinović

Predstavom "Lista za ljubav", koja je nastala u koprodukciji Teatra mladih iz Podgorice i Hercegnovskog pozorišta, juče je otvorena četvrta sezona pozorišnog festivala Teatar uz more u Splitu.

Pred prepunim gledalištem ljetnje scene u Lori Lara Dragović, Goran Slavić i Branko Ilić predstavili su se prvi put splitskoj publici sa ovom komedijom, a prisutni su ih nagradili glasnim aplauzom, saopštili su organizatori festivala.

"Stvarno smo presrećni i prezadovoljni ponajprije publikom, a potom i svim drugim. Nismo se nadali ovolikom odazivu. Ugođaj čitavog Teatra uz more je poseban, ambijent očaravajući. Vidi se koliko truda i rada je uloženo u Teatar uz more i kako su odgojili publiku da uživaju u predstavama. U vazduhu se osjećalo koliko publika podržava ovaj festival i koliko jedva čekaju da krene predstava. Taj osjećaj kad publika reaguje na svaku je najbolji motiv koji glumac na sceni može dobiti od publike. Svaka njihova reakcija potvrđuje kolika se povezanost stvorila u sekundi i to je ta pozorišna magija koja nas sve očarava, i publiku i glumce. Hvala Splite i nadamo se da se vidimo skoro", poručio je glumac Branko Ilić.

Detalj sa Teatra uz more
Detalj sa Teatra uz morefoto: Veljko Martinović

Crnogorskim glumcima dobrodošlicu u Splitu je poželjela i Zajednica Crnogoraca, čiji članovi su, kako se navodi u saopštenju festivala, došli u velikom broju da podrže njihov nastup. Predsjednica Vijeća crnogorske nacionalne manjine u Splitu Ana Radović Kapor kazala je da uvijek podržavaju ovakve manifestacije, jer nema boljeg i ljepšeg načina povezivanja od kulture.

Izvršni producent Teatra uz more, Tadija Kolovrat kazao je da je "Listom za ljubav" otvorena saradnja sa Crnom Gorom i da vjeruje da je to tek početak. "Sigurni smo da će nam se Teatar mladih iz Podgorice i Hercegnovsko pozorište ponovno vratiti u goste, a nadamo se i izvođenju naših pozorišnih hitova u Crnoj Gori", istakao je on.

Od 2021. na Teatru uz more održano je više od 250 programa svih pozorišnih žanrova uz najveća imena kako hrvatskog, tako i regionalnog glumišta.

Bonus video: