Izložba “Evolucija” slikara Velja Stanišića u JU Muzej i galerija Tivat

Postavku koja je dostupna u galerijskom prostoru na prvom spratu JU Muzej i galerija Tivat, otvoriće književnik Andrija Radulović

1610 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Samostalna izložba radova Velja Stanišića, akademskog slikara iz Nikšića, pod nazivom “Evolucija” biće otvorena sjutra u JU Muzej i galerija Tivat u 20 časova.

“Ideal uzdržljivosti, discipline i umjetnosti, ovo ishaističko ‘ćutanje’ Velja Stanišića oglašava se pod ‘kapom nebeskom/galerijskom’ glasnije od bilo kakvog ‘vriska’ nebu pod oblake”, kaže o postavci “Evolucija” istoričar umjetnosti Petar Ćuković.

Izložbu, koja je postavljena u galerijskom prostoru na prvom spratu JU Muzej i galerija Tivat, otvoriće književnik Andrija Radulović, vršilac dužnosti direktora Umjetničke kolonije Danilovgrad.

Veljo Stanišić rođen je 1964. godine u Nikšiću, diplomirao je na grafičkom smjeru na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1989. godine. Prethodno je u rodnom gradu završio dvogodišnje studije likovne umjetnosti na Nastavničkom fakultetu.

Samostalno je izlagao u Njujorku, Parizu, Sarajevu, Beogradu, Podgorici, Prijedoru i Kragujevcu, kao i na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Boravio je na studijskim putovanjima u Francuskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Grčkoj i Italiji. Dobitnik je više važnih nagrada za likovno stvaralaštvo.

Stanišić je redovni profesor na katedri za grafiku Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju. Živi i radi u Nikšiću.

Bonus video: