Promocija publikacije "Crna Gora danas" u četvrtak u MSUCG

Ovaj istraživački projekat MSUCG, čija realizacija je započela u septembru prošle godine, ima za cilj da istraži i prikaže raznovrsne umjetničke prakse savremene crnogorske umjetničke scene

1061 pregleda 0 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Promocija publikacije Muzeja savremene umjetnosti Crne Gore (MSUCG), koja prati izložbu “Crna Gora danas”, biće održana u četvrtak, u Perjaničkom domu MSUCG u 20 časova.

Na promociji će govoriti direktor MSUCG Vladislav Šćepanović, jedna od koordinatorki projekta Marina Čelebić, kao i dio kustosa i kustoskinja koji su učestvovali u organizaciji izložbe: Natalija Vujošević, Milica Bezmarević, Anja Marković, Nikolina Zuber i Vuk Vuković.

“Publikacija je sastavni dio izložbe ‘Crna Gora danas’, jednog od najznačajnijih projekata koje MSUCG realizuje ove godine. Ovaj istraživački projekat MSUCG, čija realizacija je započela u septembru prošle godine, ima za cilj da istraži i prikaže raznovrsne umjetničke prakse savremene crnogorske umjetničke scene”, navodi se u najavi.

Izložba se realizuje u pet izlagačkih prostora: Dvorac Petrovića (kustoskinje Anita Čulafić, Maja Dedić i Natalija Vujošević), Perjanički dom (kustoskinje Natalija Đuranović i Milica Bezmarević), Galerija MSUCG (kustoskinje Teodora Nikčević i Anja Marković), Umjetnički paviljon ULUCG (kustoskinje Biljana Keković i Nikolina Zuber) i Galerija RTCG (kustos Vuk Vuković i Andrea Pajković), sa sveobuhvatnim kustoskim pristupom koji povezuje umjetnička djela kroz zajedničke teme, motive, kompozicije i ideje. Izložba je otvorena za posjetioce do šestog septembra.

Projekat “Crna Gora danas” ima za cilj obnavljanje i jačanje veza između umjetnika, kustosa i publike, dodaje se u saopštenju.

“Kroz ovu dinamičnu platformu, MSUCG teži da okupi umjetnike različitih generacija i medija, pružajući im prostor za inovaciju i istraživanje. Ovo je jedan od važnih koraka u daljem razvoju bogate i raznovrsne umjetničke scene u Crnoj Gori. Projekat se fokusira na stvaranje novih prilika i jačanje kulturne zajednice, omogućavajući publici jedinstvenu priliku da se upozna sa širokim spektrom savremene crnogorske umjetnosti”, zaključak je saopštenja.

Bonus video: