Nemanja Popović u programu za producente u Varšavi

Program je kreiran sa ciljem da stimuliše producente visokokvalitetnih sadržaja, panevropskih koprodukcija namijenjenih djeci

682 pregleda 0 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Za novo izdanje Producers LINK programa, koje je dio Young Horizons Industry u Varšavi, selektovano je 16 producenata iz zemalja brojnih partnerskih organizacija, među kojima je i Filmski centar Crne Gore (FCCG), a među selektovanim učesnicima našao se i mladi crnogorski producent Nemanja Popović (Protos Film).

“Young Horizons Industry i Cinekid organizuju program Producers LINK, koji predstavlja trening obuku za producente koji rade na audiovizuelnim sadržajima za djecu. Program je kreiran sa ciljem da stimuliše producente visokokvalitetnih sadržaja, panevropskih koprodukcija namijenjenih djeci. Producers LINK ove godine će u fokus staviti razvoj projekta, publike, kao i prezentacione aspekte filmskih projekata”, navodi se u saopštenju FCCG.

Program počinje krajem septembra, rezidencijom u okviru Young Horizons Industrya u Varšavi (od 29. septembra do drugog oktobra), a završava se na Cinekid for Professionals u Amsterdamu i traje od 29. oktobra do prvog novembra.

“Program Young Horizons Industry, kao dio Young Horizons International Film Festivala, sastoji se od konferencija, prezentacija, pitchinga, najzanimljivijih dječijih koprodukcija, ali i radionica o vođenju marketinških kampanja, distribuciji i programa koji analiziraju evropsko audiovizuelno tržište za djecu”, piše u saopštenju.

Cinekid for Professionals dio je Cinekid Festivala koji se održava u oktobru u Amsterdamu. Young Horizons Industry fokusiran je na centralnu i istočnu Evropu, dok je Cinekid for Professionals više međunarodno orijentisan.

Bonus video: