Večeras promocija knjige „Siluete nikšićkih oriđinala“ Maksima Vujačića

Vujačić je knjigom želio da sačuva sjećanje na ljude koji su obilježili jedan period grada pod Trebjesom

1569 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Večeras će u hotelu „Onogošt“, sa početkom u 19 časova, biti promovisana knjiga „Siluete nikšićkih oriđinala“ publiciste, novinara i hroničara Nikšića Maksima Vujačića.

O knjizi, kojom je Vujačić želio da sačuva sjećanje na ljude koji su obilježili jedan period grada pod Trebjesom (1945-1970), kojih se stariji Nikšićani sa simpatijama sjećaju, a mlađi uglavnom i ne znaju za njih, govoriće Božo Koprivica, Ivan Radojičić, Željko Šestović, Miro Nikolić i autor.

Svoje mjesto u knjizi su našli Stevan Vuković, Petar Stolica, Perko Zvicer Pekeš, Milo Kotarac, Milija Đurović Gatalo, nerazdvojni tandem Jovo Borozan Džada i Ćale, Milutin Mićo Mrgudović i Danica Brašnjarica.

Knjiga je obogaćena slikama Zorana Mićanovića i fotografijama Željka Šapurića, dok je korice uradio Željko Zvicer.

Vujačić je radni vijek proveo kao novinar u Nikšićkim novinama, radio i televiziji Nikšić. Autor je 35 knjiga proze i poezije. Urednik je u više izdavačkih kuća, samostalni izdavač, osnivač i vlasnik biblioteke “Arhiv uspomena”, osnivač i urednik mnogih kulturnih manifestacija, autor i producent dokumentarnih filmova, hroničar Nikšića. Dobitnik je Nagrade oslobođenja Nikšića, nagrade “Zaloga” Književne zajednice “Vladimir Mijušković” i diplome za poseban doprinos razvoju novinarstva Društva crnogorskih novinara.

Organizatori promocije su Biblioteka „Arhiv uspomena“ i Novine Nikšića.

Bonus video: