Izdavačka kuća Clio gostuje u Budvi i Herceg Novom

Biće predstavljene knjige “Bob Dilan - poetika odmetništva” Zorana Paunovića, “Sa Cvejom” koju je priredila Beka Vučo i “Medijska pismenost i kritičko mišljenje” Violete Kecman

5481 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Hamović, Foto: Boris Pejović
Zoran Hamović, Foto: Boris Pejović

Izdavačka kuća Clio gostovaće na festivalima Budva Grad teatar i Trg od knjige u Herceg Novom.

Knjigu “Bob Dilan - poetika odmetništva” predstaviće autor Zoran Paunović i izdavač Zoran Hamović, 21. jula u 21 čas u Budvi, a 23. u 21 čas u Herceg Novom.

Paunović - profesor, prevodilac i esejista - piše o Dilanu kao savremenom Homeru, a njegova knjiga je svojevrsni vodič kroz život, karijeru i opus ličnosti koja je tokom više od pedeset godina djelanja na javnoj sceni po mnogo čemu presudno obilježila svoju epohu.

O djelu “Sa Cvejom” koje je priredila Beka Vučo, 24. jula u 21 čas u Budvi govoriće Ksenija Radulović, Vojislav Brajović i Hamović.

Knjiga o Branku Cvejiću je sačinjena od niza autorskih tekstova. Ona nije samo važan dokument o jednom izuzetnom umetniku i njegovim dostignućima u oblasti kulture i umetnosti, u gradu, zemlji i celom regionu bivše Jugoslavije, već i o godinama zajedništva, o druženju, bliskosti, radu, prolasku vremena, pokušajima razdvajanja, navode iz izdavačke kuće Clio.

Djelo “Medijska pismenost i kritičko mišljenje” Violete Kecman poslužiće kao šlagvort za diskusiju Vuka Vukovića, Hamovića i autorke na tu temu 28. jula u Herceg Novom u 22 časa.

Zasnovana na kritičkoj pedagogiji, ova sistematična, pregledna, interdisciplinarna studija kao primarni cilj obrazovanja ističe podsticanje kritičke svesti učenika, tj. razvijanje njihove kompetencije za analizu socijalnih, ekonomskih i političkih protivrečnosti u društvu, navodi izdavač.

Bonus video: