Monodrama "Nina?" večeras u Prčanju

Glumica Nikolina Vujović izvešće svoj autorski projekat u okviru KotorArt teatra

1605 pregleda 1 komentar(a)
Nikolina Vujović, Foto: Anđela Koloni
Nikolina Vujović, Foto: Anđela Koloni

Da li je slava ono što je važno ili je ljubav i vjerovanje u svoje snove suština življenja, pitanje je od kojeg polazi monodrama “Nina?”, autorke i glumice, Nikoline Vujović.

Predstava će biti izvedena danas u Samostanskom kompleksu Sv. Nikole u Prčanju, u 21.30 časova, u okviru segmenta KotorArt teatar, Međunarodnog festivala KotorArt. Ulaz je slobodan.

Ovo je priča o strahu i nesigurnosti, samopouzdanju, emocijama i krhkim senzibilitetima, nastala iz psihoterapijskog procesa, navodi se u saopštenju.

“Glumica preispituje svaki svoj korak, kako na sceni tako i u životu, tragajući za prostorom u kome će napokon moći da bude ono što zaista jeste i tako se iskreno otvara publici i dijeli sa njima svoja iskustva i probleme kroz muziku i ples. Na putu od hladne Moskve do vrelog Njujorka pokušava da shvati da li je slava zaista ono što je važno ili je ljubav i vjerovanje u svoje snove ipak suština življenja, ali i bavljenja glumačkim zanatom, piše u najavi.

Pored Vujović, koja je takođe producentkinja i kostimografkinja, ekipu monodrame upotpunjuju dizajner svjetla Stevan Luki i dizajner zvuka Aleksa Čolaković.

Vujović je samostalna umjetnica, igra u pozorištu, piše poeziju, bavi se muzikom i priprema novi autorski projekat. Završila je studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2020. godine, a po završetku premijerno je izvela monodramu “Nina?” u kojoj je spojila svoje tri najveće ljubavi - muziku, glumu i ples.

Bonus video: