Premijera predstave “Jelena Anžujska” na festivalu Ćirilicom

Predstava “Jelena Anžujska”, rađena po drami Jelene Kajgo, u režiji Tatjane Mandić Rigonat, igraće se premijerno pred budvanskom publikom 7. i 8. septembara, na sceni između crkava, u Starom gradu, u okviru osmog festivala “Ćirilicom”

2609 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Festival “ Ćirilicom”
Foto: Festival “ Ćirilicom”

Narodna biblioteka iz Budve najavila je bogat dramski program, sa čak šest predstava, i devet pozorišnih igranja, u avgustu i septembru u Budvi, a prvi put i u Petrovcu.

Novo izdanje, osmo po redu, najvećeg ćiriličnog festivala u regionu ovog ljeta u Budvi i Petrovcu biće održano od 23. avgusta do 14. septembra u organizaciji Narodne biblioteke Budve i Udruženja izdavača i knjižara Crne Gore, a uz podršku Opštine Budva, TO opštine Budva, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i HG Budvanska rivijera. Programi će biti realizovani na Trgu između crkava u Starom gradu Budve kao i na Trgu ispod Citadele.

Predstava “Jelena Anžujska”, rađena po drami Jelene Kajgo, u režiji Tatjane Mandić Rigonat, igraće se premijerno pred budvanskom publikom 7. i 8. septembara, na sceni između crkava, u Starom gradu, u okviru osmog festivala “Ćirilicom”.

“Dovoljno je reći da se predstava bavi prvom prosvjetiteljkom i prvom ktitorkom u istoriji ovih prostora. Predstavu pored JU Narodna biblioteka Budve producira i Knjaževsko srpskog teatra iz Kragujevca. Ova sjajna priča osvjetljava život i lik jedne od najznačajnijih ličnosti srpskog srednjeg vijeka, kraljice Jelene Anžujske, žene kralja Uroša I, i majke kraljeva Dragutina i Milutina. Jelenu glumi Marija Bergam, dok Bane Vidaković igra lik Radana”, navode organizatori festivala.

Bonus video: