Predstavljanje knjige poezije Miljana Mijuškovića sjutra veče u Nikšiću

Recenzent knjige književnik i književni kritičar Želidrag Nikčević zapisao je da je svaka pjesma „lična i duboko proživljena, nastala iz unutrašnje egzistencijalne potrebe da se određeni događaji, procesi i zbivanja u duši zabilježe, da se objasne sebi i drugima

1565 pregleda 1 komentar(a)
Miljan Mijušković, Foto: Svetlana Mandić
Miljan Mijušković, Foto: Svetlana Mandić

Sjutra veče će u prostorijama Matice srpske - Društva članova u Crnoj Gori u Nikšiću sa početkom u 20 časova biti predstavljena knjiga poezije Miljana Mijuškovića „Visine Tien Šana“. O Mijuškovićevom prvijencu govoriće predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, prof. dr Drago Perović i književnik Radinko Krulanović. Odabrane stihove govoriće glumac Nikšićkog pozorišta, Velizar Kasalica i autor uz pratnju na gitari muzičara Nemanje Popovića. Moderatorka programa biće književnica Milica Bakrač.

Recenzent knjige književnik i književni kritičar Želidrag Nikčević zapisao je da je svaka pjesma „lična i duboko proživljena, nastala iz unutrašnje egzistencijalne potrebe da se određeni događaji, procesi i zbivanja u duši zabilježe, da se objasne sebi i drugima. Ponajviše je u njima fine slikovitosti, topline i ljubavi, ali istovremeno, te male lirske ispovijesti kao da spontano nadilaze svoje svjetovne povode, kao da mahinalno teže i onom kompleksnijem, višem smislu – poetskoj metafizici.“

Urednik knjige, u kojoj se nalazi oko 60 ojesama, a koju su objavile izdavačke kuće „Štampar Makarije“ iz Beograda i „Obodsko slovo“ iz Podgorice, je književnik Radomir Uljarević.

Organizatori promocije su JU „Zahumlje“ i Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori, a program se održava u okviru „Septembarskih dana kulture“.

Bonus video: