U Tehnopolisu otvorena izložba stripa i ilustracije

“Cilj obuke nam je bio da se djeca druže, da nauče nešto i da uđu u taj svijet strip kulture i razviju svoje ideje, a najbolje je da sami pogledate njihove radove i zaključite jesmo li uradili dobar posao”, kažao je predavač, Ilija Nikčević

1982 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa izložbe, Foto: IPC Tehnopolis
Detalj sa izložbe, Foto: IPC Tehnopolis

U Inovaciono-preduzetničkom centru (IPC) Tehnopolis otvorena je izložba radova polaznika ovogodišnje obuke Škole stripa i ilustracije, koja je realizovana u okviru Programa edukacija za 2024. godinu.

“Ova škola je bila tizer za sledeću godinu za koju već pripremamo nove obuke i novi program za Školu stripa i ilustracije. Posebnu zahvalnost iskazujem prema djeci, sjajnim umjetnicima, ali i predavaču, Iliji Nikčeviću, koji na različite načine utiče i razvija strip kulturu, ne samo u Nikšiću, nego i u Crnoj Gori”, rekao je izvršni direktor IPC Tehnopolis, Đorđije Malović.

Obuka je trajala od aprila do juna.

“Cilj obuke nam je bio da se djeca druže, da nauče nešto i da uđu u taj svijet strip kulture i razviju svoje ideje, a najbolje je da sami pogledate njihove radove i zaključite jesmo li uradili dobar posao”, kažao je predavač, Ilija Nikčević.

Kako su iz Tehnopolisa istakli, organizujući izložbu još jednom su podržali rad mladih generacija i skrenuta je pažnja na budućnost kreativne industrije u Crnoj Gori.

Izložba je otvorena danas i sjutra, a posjetioci radove mogu pogledati u periodu od 10 do 17 časova.

Program edukacija za 2024. godinu finansijski je podržala Opština Nikšić.

Bonus video: