U oktobru stiže “Planeta 7693”

Film reditelja Gojka Berkuljana, u kojem će uživati sve generacije, uskoro će imati svoju premijeru

3176 pregleda 2 komentar(a)
Scena iz filma, Foto: Promo
Scena iz filma, Foto: Promo

Novi film reditelja Gojka Berkuljana ”Planeta 7693” u oktobru će se premijerno naći pred crnogorskom publikom. U pitanju je dugometražno igrano ostvarenje u kojem će podjednako uživati i mlađi i stariji gledaoci, poručuje producent Marko Jaćimović.

“’Planeta 7693’ je film o maštovitom devetogodišnjem dječaku koji pokušava da popravi narušene porodične odnose uz posebnu pomoć svoje neobične drugarice 7693. Film prati Lukinu borbu sa izazovima unutar porodice nakon bolnog gubitka, dok traži utočište u svijetu mašte. Smješten u šarmantnom predgrađu, film prodire kroz emotivne slojeve odrastanja prateći Lukine avanture u napuštenom hotelskom kompleksu, gdje otkriva svoje “super moći” i sklapa posebno prijateljstvo s misterioznom djevojčicom”, navodi se u saopštenju.

Promo
Promofoto: Promo

Glavnog junaka igra Ilija Pejaković, a u glumačkoj ekipi su i Andrija Kuzmanović, Kristina Obradović, Hana Ivanišević i Mara Rakčević.

Da publika jedva čeka premijeru obećavajućeg ostvarenja, pokazuju i brojne reakcije po društvenim mrežama, a nestrpljivi su i članovi tima... U ranijem intervjuu za Vijesti, tokom snimanja filma, Kuzmanović je kazao da je u pitanju porodični film u kojem su djeca protagonisti.

Scena iz filma
Scena iz filmafoto: Promo

“Veoma mi je interesantan taj momenat posmatranja svijeta iz vizure djeteta, kao i sci-fi momenat, odnosno naučna fantastika u čitavoj priči”, rekao je on.

Producent filma je Marko Jaćimović, scenario je napisala Ana Vujadinović Tomić, direktor fotografije je Aleksandar Jakonić dok montažu potpisuje Vladimir Pavlovski. Originalnu muziku komponovali su Petar Wagner i Luka Jovanović a dizajner zvuka je Miloš Drndarević. Autorsku ekipu čine i scenografkinja Tamara Tričković i kostimografkinja Lina Leković. Koproducenti iz Srbije i Sjeverne Makedonije su Ivica Vidanović i Tomi Salkovski.

Scena iz filma
Scena iz filmafoto: Promo

Film je nastao u produkciji “Giggling Goat”, u saradnji sa “Cinnerentom” iz Srbije i “Skopje Film Studiom” iz Sjeverne Makedonije, uz podršku filmskih centara Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, kao i SEE Cinema Network.

“Uz nježan spoj fantazije i iskrene emocije, ‘Planeta 7693’ pružiće publici dirljivu priču o snazi mašte i ljubavi koja će izliječiti i najdublje porodične rane”, najavljuje ekipa filma.

Bonus video: