Večeras u Nikšiću otvaranje jesenjeg sajma knjiga "Anderva book"

Tokom četiri dana Sajma, posjetioci će imati priliku da prisustvuju promocijama knjiga, predavanjima, a i ovogodišnje izdanje je podijeljeno na dva segmenta – za djecu i za odrasle

1119 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Večeras će, u 19 časova, u sportskoj sali Filozofskog fakulteta u Nikšiću, svečano biti otvoren četvrti jesenji sajam knjiga "Anderva book" koji će trajati do subote, 28. septembra.

Na otvaranju će govoriti predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, prodekanica za nastavu na Filozofskom fakultetu, prof. dr Dijana Vučković, direktorica JU Narodna biblioteka "Njegoš" Nikšić, Bojana Obradović idržavna sekretarka u Ministarstvu kulture i medija Crne Gore, Dragana Kažanegra Stanišić. Za muzički dio programa biće zaduženi Nikolina Tomašević, sopran, i Aleksandar Bubanja, gitara.

U sklopu Sajma, koji se ove godine održava pod sloganom “Verba volant scripta manent“ (Riječi lete, zapisano ostaje), takođe u 19 časova, biće otvorena i izložba slika Mirka Brkuljana.

Tokom četiri dana Sajma, posjetioci će imati priliku da prisustvuju promocijama knjiga, predavanjima, a i ovogodišnje izdanje je podijeljeno na dva segmenta – za djecu i za odrasle.

Organizatori Sajma su Narodna biblioteka „Njegoš“ uz podršku Opštine Nikšić i Ministarstva kulture i medija.

Bonus video: