Izložba “Pavić od Š do A”

Multimedijalna postavka posvećena je stvaralačkom opusu čuvenog pisca Milorada Pavića, a biće otvorena sjutra u galeriji "Marko K. Gregović"

2435 pregleda 0 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Multimedijalna izložba “Pavić od Š do A”, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, a realizovana u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda, biće otvorena sjutra u Spomen-domu “Crvena komuna”, u galeriji “Marko K. Gregović”, u Petrovcu, u 20 časova.

Multimedijalna izložba posvećena je stvaralačkom opusu čuvenog pisca Milorada Pavića. Autori izložbe Isidora Injac, Vladislava Ivković Marković i Marjan Marinković koji su viši bibliotekari iz Odjeljenja za kulturne programe Biblioteke grada Beograda, poznatog po organizaciji kvalitetnih i raznovrsnih programa u prijestonici Srbije.

”U 2024. godini navršava se 100 godina od rođenja, 40 godina od prvog izdanja romana ‘Hazarski rečnik’ i 15 godina od odlaska Milorada Pavića. Cilj je da se na reprezentativan i interesantan način predstave stvaralaštvo i život pisca čija je recepcija od strane čitalačke publike uvijek izuzetna. Izložbu će pratiti muzika koju je Pavić slušao tokom svojeg stvaralačkog procesa, a posjetiocima će na slajdovima biti prikazani djelovi Hazardskog rečnika”, navodi se u najavi.

Na otvaranju izložbe publici će se obratiti autorke Injac i Ivković Marković, a postavka će moći da se pogleda do 10. oktobra.

Bonus video: