"Deda Mraz u Bosni" otvara Mojkovačku filmsku jesen

Na svečanom otvranju MFJ govoriće ministarka Tamara Vujović i predsjednik Opštine Vesko Delić

1606 pregleda 2 komentar(a)
Mojkovac, Foto: Dragana Šćepanović
Mojkovac, Foto: Dragana Šćepanović

Projekcijom bosansko-hercegovačkog filma "Deda Mraz u Bosni" Emira Kapetanovića, večeras će biti zvanično otvorena 49. Mojkovačka filmska jesen (MFJ) - Festival glumca istog govornog područja. Van takmičarske kategorije, mojkovačka publika je imala juče priliku da vidi dugometražni dokumentarni film "Ova dobra zemlja" Vladimira Perovića.

Za nagrade će se takmičiti i glumci iz filmova "Živi i zdravi", "Bosanski lonac", "Bauk" i "78 dana". Na Festival, kako su najavili organizatori Centr za kulturu “Nenad Rakočević" , stižu i filmske ekipe tih ostvarenja.

Tradicionalno, i ove godine, biće dodijeljene nagrade za najbolju glavnu muški u žensku ulogu, te za najbolju epizodnu mušku i žensku ulogu, kao i specijalne nagrade žirija. Pored novčanog dijela, pobjednicima će biti uručena i replika "Brskovskog groša". Odluku o najboljim glumicama i glumcima donijeće žiri, koji čine glumica Ana Sofrenović, režiseri Branka Bešević Gajić i Draško Đurović.

MFJ
foto: Privatna arhiva

Prateći prograf MFJ činiće, između ostalog, radionica kreativnog pisanja filmskog scenarija, koju će za srednjoškolce voditi Obrad Nenezić, radionica za djecu, dječje pozorišne predstave, izložbe slika, skulptura, crteža Gorana Ćetkovića, Zorana Obrenovića i Marije Radusinović, projekcija dokumentaraca, promocije knjiga za djecu…

Kako je najavljeno, na svečanom otvranju MFJ govoriće ministarka Tamara Vujović i predsjednik Opštine Vesko Delić.

Bonus video: