Korifej prvi put na sceni CNP-a

Predstava “Krst sa petokrakom” po tekstu Velizara Radonjića i u režiji Zorana Rakočevića na sjutrašnjem je repertoaru

666 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Srđa Dragović
Foto: Srđa Dragović

Predstava “Krst sa petokrakom”, koju je prema tekstu Velizara Radonjića režirao Zoran Rakočević, u produkciji kolašinskog Korifej teatra, biće izvedena sjutra na velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, u 20 časova.

To je i prvi put od osnivanja Korifej teatra da predstava nastala u njihovoj produkciji bude na sceni nacionalnog teatra, kazao je Rakočević ranije. Pored toga, kuriozitet je i da je Radonjićev tekst jedan od tri izdvojena na konkursu Crnogorskog narodnog pozorišta 2019. godine.

Predstava je nastala u znak sjećanja na preminulog reditelja Gorana Bulajića, crnogorskog pozorišnog stvaraoca, prijatelja i velikog podržavaoca Korifej teatra.

Uloge u komadu tumače: Đorđije Tatić, Katarina Krek/Anđelija Rondović, Pavle Bogojević, Danica Rajković, Nemanja Todorović, Lazar Đurđević i Luka Stanković.

“Ovo je priča o društvu koje je do te mjere izgubilo ljudsko dostojanstvo da ne može svijet da posmatra bez kroz oči uskih političkih interesa. Konkretno, ovdje se radi o smrti djeda, gdje se porodica okuplja, djeca i unučad dogovaraju sahranu, ali je to suštinski dogovor o kampanji, budući da su izbori za 10 dana. Sve se to pretvara u jurnjavu za plijenom, za nekoga sitnijim, za nekog krupnijim. Svakako, u pitanju je storija o široj familiji koja je po pitanju porodičnosti disfunkcionalna, jer su na različitom stranama. Do te mjere su izgubili kompas i dostojanstvo, da se u jednom momentu dogovaraju da otkazuju sahranu, samo da bi privukli više pažnje i bili veći u očima onih koji ih trebaju”, istakao je reditelj Zoran Rakočević.

Bonus video: