Uljareviću nagrada "Kosto Ninković" za životno djelo

Prvo mjesto na poetskom konkursu "Bez granica" osvojio je Amar Ličina iz Novog Pazara za pjesmu "Pod večnom pratnjom", drugo Beranka Teodora Čukić za pjesmu "Ponovo te volim", i treće mjesto Igor Marković iz Leskovca, za pjesmu "Neko između mene i molitve"

3712 pregleda 24 reakcija 1 komentar(a)
Uljarević, Foto: Svetlana Mandić
Uljarević, Foto: Svetlana Mandić

Odlukom žirija ovogodišnja nagrada "Kosto Ninković" za životno djelo, koju dodjeljuje Art klub "Prvo pismo" iz Nikšića, pripala je književniku Radomiru Uljareviću za visoke domete u književnosti i ukupan doprinos u kulturi.

Osim o nagradi za životno djelo, žiri u sastavu akademik Matija Bećković, književnica Višnja Kosović i književni kritičar Radoje Femić, donijeli su odluke o prva tri mjesta poetskog konkursa "Bez granica".

Tako je prvo mjesto osvojio Amar Ličina iz Novog Pazara za pjesmu "Pod večnom pratnjom", drugo Beranka Teodora Čukić za pjesmu "Ponovo te volim", i treće mjesto Igor Marković iz Leskovca, za pjesmu "Neko između mene i molitve".

"Na konkursu se prijavilo 90 pjesnika i pjesnikinja. Nagrade će biti dodijeljene na Festivalu poezije 'Pod lipom, koji će biti održan krajem novembra", kazala je književnica Sava Radulović, koja rukovodi pomenutim Art klubom.

Poetski konkurs "Bez granica" Art klub "Prvo pismo" je organizovao u saradnji sa Opštinom Nikšić i Duhovnim centrom.

Bonus video: