Tatjana Ćalasan u finalu književne nagrade "Predrag Matvejević"

Među deset finalista našla se i crnogorska pjesnikinja za zbirku poezije "Neću Romea, hoću tebe"

1693 pregleda 0 komentar(a)
Ćalasan, Foto: Pavle Ćalasan
Ćalasan, Foto: Pavle Ćalasan

Crnogorska pjesnikinja Tatjana Ćalasan u finalu je književne nagrade "Predrag Matvejević" koja će biti dodijeljena trećeg novembra u Zagrebu.

Među 114 pristiglih radova, žiri u sastavu: Robert Perišić, Nataša Govedić, Andrea Grgić i Suzana Matvejević, izabrao je deset naslova za finale nagrade.

Ćalasan je ušla u najuži izbor sa svojom drugom zbirkom poezije "Neću Romea, hoću tebe", nakon što je regionalnu publiku osvojila luksuznim pjesničkim prvijencem "Gramofon na jednu noć".

Pored crnogorske pjesnikinje, finalisti su i: Branko Čegec-Miroslav Mićanović sa djelom "52 dana interkontinental", Dragoslav Dedović za "Fjodorov džez", Namik Kabil i djelo "Beskućnik" Maja Klarić i "Deset dugih dana", Glorija Lujanović za "Srce zemlje", Zlatko Paković za djelo "Dodekalog", Marko Pogačar i njegovi "Ponoćni glagoli", Selma Raljević za "Književnost bez granica" i Tea Tulić sa djelom "Strvinari starog svijeta"

Pobjednik će biti objavljen za sedam dana, a dodjela nagrade koja se sastoji od skulpture „Matvejević”, rad vajara Mrđana Bajića iz Beograda, i novčanog iznosa od 2.000eura, biće održana trećeg novembra u Zagrebu, tačno u podne, navodi se u saopštenju.

Bonus video: