Antiratna predstava „Next” u Kotoru

Prva profesionalna produkcija Centra za kulturu Danilovgrad, rađena u saradnji sa Dramskim studijom “Prazan prostor”, gostuje danas u Kulturnom centru “Nikola Đurković”

2093 pregleda 0 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Pozorišna predstava “Next”, prva profesionalna produkcija Centra za kulturu Danilovgrad, rađena u saradnji sa Dramskim studijom “Prazan prostor” iz Podgorice, gostuje danas u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u Kotoru u 20 časova.

Saradnik na režiji je Mirko Radonjić, producent Milivoje Lakić, a u predstavi igraju Slaviša Grubiša i Danica Rajković.

“Riječ je o predstavi koja je napravljenja po motivima teksta ‘Sljedeći’ autora Terensa Meknalija. Tekst je antiratnog karaktera i pisan je šezdesetih godina za vrijeme rata u Vijetnamu, prilagođen je sadašnjem trenutku, a tema djela je nažalost aktuelna. Govori o čovjeku koji dobija poziv za regrutaciju i koji čini sve da padne na testu, jer svoj život želi da proživi na neki drugi način”, navodi se u saopštenju.

Predstava je namijenjena starijima od 16 godina, cijena ulaznice iznosi pet eura, a ulaz je slobodan za đake od 16 do 18 godina, ali je neophodno preuzeti karte na biletarnici Kultunog centra dva sata prije početka predstave.

Bonus video: