Iz nove Chanel kolekcije: Divan detalj koji je lako iskopirati

Nakit ili tanak metalni kaiš koji se nosi oko struka na golom tijelu je lako iskopirati - ako ga zamislite uz neku morsku kombinaciju izgleda zaista očaravajuće

2486 pregleda 0 komentar(a)
Chanel ‘Balade en Méditerranée’, Foto: Instagram/chanelofficial
Chanel ‘Balade en Méditerranée’, Foto: Instagram/chanelofficial

Chanelov izvorni plan bio je da novu cruise kolekciju ‘Balade en Méditerranée’ predstavi na magičnom italijanskom ostrvu Capri, ali zbog pandemije to nije bilo moguće. Capri je tako zamijenio virtuelni prostor, a italijansku obalu u sumrak- zalazak sunca stvoren u Chanelovom pariskom studiju.

foto: Instagram/chanelofficial

Kreativna direktorica kuće Virginie Viard dane izolacije je provela na francuskom selu pripremajući ovu kolekciju osuđena na materijale i sredstva koja je već imala, s obzirom na to da je koronavirus zaustavio cijeli svijet, uključujući naravno i njene dobavljače.

foto: Instagram/chanelofficial

Inspirisana istorijom međunarodnog džet seta iz 1960-ih, Virginie Viard se upustila u zamišljeno putovanje Mediteranom, od ostrva Kapri do francuske rivijere. Zamislila je da se sva garderoba koja je potrebna za dane odmora može smestiti u jedan kofer. Odjeća je višenamjenska i može se lako transformisati i prilagoditi različitim prilikama.

foto: Instagram/chanelofficial

Oduševljena idejom o morskom odmoru, Virginie Viard dozvolila je sebi da bude duhovita i ironična: jednodelni jednobojni kupaći kostimi mogu se nositi kao topovi, a lagane jakne od tvida, dizajnerka predlaže da obučete u kombinaciji sa vezenim bikinijem.

Detalj koji je korišten na nekoliko načina je nakit ili tanak metalni kaiš koji se nosi oko struka na golom tijelu. Takav modni detalj je lako iskopirati - ako ga zamislite uz neku morsku kombinaciju izgleda zaista očaravajuće.

foto: Instagram/chanelofficial

Zvanične fotografske materijale za predstavljanje ove kolekcije snimio je fotograf Karim Sadli, a kolekciju možete pogledati u videu.

Bonus video: